Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos, Naujausi, Sveikata

Dėl įtarimų užsikrėtus koronavirusu tiriami ir ukmergiškiai

Kovo 17-ąją, apie 10 valandą, skubios pagalbos telefonu Greitosios medicinos priežiūros skyriui pranešta apie galimai koronavirusu užsikrėtusią 37-erių metų rajono gyventoją. Vienoje sodų bendrijoje gyvenanti ukmergiškė skundėsi pakilusia temperatūra, gerklės skausmu. Ji prisipažino, kad kovo 6-ąją grįžusi iš Egipto. Moteris išvežta į Santaros klinikų Infekcinių ligų centrą.

Tą pačią dieną, apie 14.30 valandą, rajono greitosios pagalbos medikų brigada skubėjo į dar vieno ukmergiškio namus. Pranešimas apie galimai koronavirusu užsikrėtusį 53 metų vyrą pranešta koronaviruso karštosios linijos telefonu 1808.

Ligonis sakė, kad kovo 8-ąją grįžo iš Ispanijos, buvo Prancūzijoje. Prieš tris dienas jam atsirado kosulys, dusulys, – dabar skauda krūtinę. Pasak medikų, esant tokiems simptomams ir žinant, kad žmogus lankėsi užsienyje, jis paprastai vežamas į Vilnių ir perduodamas infektologams.    

Kovo 16-ąją, apie 12.55 valandą, iš Vilkmergės klinikos greitosios medicinos pagalbos automobiliu į Santaros klinikas dėl įtarimo užsikrėtus koronavirusu buvo išvežtas vienerių berniukas.

Kaip „Gimtajai žemei“ pasakojo UAB Vilkmergės klinika vadovė Dalia Kiaulevičienė, sergantis mažametis į kliniką atvyko su savo mama. Nors nuo pirmadienio pacientai nepriimami, su jais bendraujama telefonu, vaikas karščiavo, kosėjo, slogavo, jam buvo reikalinga skubi pagalba.

Sergančio mažylio mama pranešė, kad jis turėjo kontaktą su iš Airijos prieš savaitę grįžusiu tėvu. Šeimos gydytoja, kilus įtarimui, skubios pagalbos telefonu iškvietė greitąją medicinos pagalbą.

„Taip nuspręsta norint apsidrausti. Tikimės, jog tyrimas nepatvirtins įtarimų ir vaikutis grįš namo“, – kalbėjo klinikos vadovė. Ji pridūrė, jog laukdami, kol atvyks medikų brigada, ligonis su motina buvo izoliuoti atskiroje palatoje.

Antradienį Vilkmergės klinikos medikams pranešta, kad vaikui diagnozuotas infekcinis susirgimas – nei gripas, nei koronavirusas nenustatytas.

Praėjusią savaitę į Vilnių greitosios medicinos pagalbos automobiliu buvo transportuotas dar vienas ukmergiškis. Tolimųjų reisų vairuotojui, grįžus iš darbo užsienyje, pasireiškė į gripą panašūs simptomai. Vėliau jie išnyko, o po savaitės vėl iki 39 laipsnių pakilo temperatūra. Tuomet vyras kreipėsi į UAB „Teragyda“ kliniką. Laimei, po Vilniuje atliktų tyrimų ukmergiškiui koronavirusas nebuvo nustatytas.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Korona :
    Girdejau pletkus mad ukmergeje jau uzsikrete 5 zmones. Tik skepiama!!
  • Skaitytojas :
    O kur pasitikrinti ar ne sergi jei pspc nedirba
  • Pilietiška :
    Mieli žurnalistai, Suprantu,kad ši ekstremali situacija šalyje, jums tarsi "aukso laikas", ir kiekvieną atvejį, kuris nėra patvirtintas tyrimu jūs iškeliate ir "sėjate" paniką žmonėms. Bet vis tik, gal reikėtų šiek tiek adekvačiau teikti informaciją apie galimai užsikrėtusius asmenis koronavirusu COVID-19? Gal reikėtų skelbti tik pasitvirtinusius atvejus,o ne daryti "šou"? Sukeliate ažiotažą, bet kai nepasitvirtina užsikrėtimas virusu,tai tarsi,kaip nieko nebuvo.Tai skelbkite,kad nepasitvirtino,tokiais pačiais spalvingais logotipais su intriguojančiomis antraštėmis ir palaikykite visuomenę 🙂.
  • Skaitytoja :
    Kažkoks siaubas
  • Nadia Petraitienė :
    Ačiū už informavimą! prašau, darykite tai kiek galima dažniau

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas