Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos, Naujausi, Sveikata

Dėl įtarimų užsikrėtus koronavirusu į Vilnių išvežtas mažametis ukmergiškis

Šiandien, kovo 16-ąją, apie 12.55 valandą, iš Vilkmergės klinikos greitosios medicinos pagalbos automobiliu į Vilniaus Santaros klinikų infekcinę ligoninę dėl įtarimo užsikrėtus koronavirusu  buvo išvežtas vienerių metų berniukas.

Kaip „Gimtajai žemei“ pasakojo UAB Vilkmergės klinika vadovė Dalia Kiaulevičienė, sergantis berniukas į kliniką atvyko su savo mama. Nors nuo pirmadienio pacientai nepriimami, su jais bendraujama telefonu, vaikas karščiavo, kosėjo, slogavo, jam buvo reikalinga skubi pagalba.

Sergančio mažylio mama pranešė, kad jis turėjo kontaktą su iš Airijos prieš savaitę grįžusiu tėvu. Šeimos gydytoja, kilus įtarimui, skubios pagalbos telefonu iškvietė greitąją medicinos pagalbą.

„Taip nuspręsta norint apsidrausti. Tikimės, jog tyrimas nepatvirtins įtarimų ir vaikutis grįš namo“, – kalbėjo klinikos vadovė. Ji pridūrė, jog laukdami kol atvyks medikų brigada, ligonis su motina buvo izoliuoti atskiroje palatoje.

Tai jau antras atvejis Ukmergėje dėl galimo koronaviruso. Praėjusią savaitę į Vilnių buvo vežamas tolimųjų reisų vairuotojas, kuriam grįžus iš darbo užsienyje pasireiškė į gripą panašūs simptomai. Vėliau jie išnyko, o po savaitės vėl iki 39 laipsnių pakilo temperatūra. Tuomet vyras kreipėsi į UAB „Teragyda“ kliniką.

Nepatvirtintais duomenimis, jis į ligoninę Vilniuje buvo vežamas iš namų. Laimei, diagnozė nepasitvirtino.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Man ne dzin :
    Gryžus gi paryt reikėjo su puse giminės gaidžiui, apie jokią saviizoliaciją jis net negalvoja...į kalėjimą tokį.
  • Lona :
    Ir vėl....tą patį propaganda! Užsikrečia atseit nuo grįžusių iš užsienio.tik! Tai.kad galbūt šimtai žmonių vietinių užkrečia vieni kitus, istorija nutyli!!
  • Vike :
    Rusijoje vypustili o lietuvoje visi i krumus ne tik ligonines uzdarė, bet niekas nesirupina net kompensuojamus vaistus stvezti i vaistines, nori isparduoti uxsilikusius likucius ,o kai neimi tai per visa vsistine palydi sauksmais, kad neimk neimk tuoj infarktas istiks
  • Vike :
    Rusijoje vypustili o lietuvoje visi i krumus uzdare net ligonines
  • Sigita :
    Kad sloga nebūdinga koronovirusinei infekcijai
  • Danguole :
    Nepatvirtinus diagnozes bent neskelbkit....panika tik sukeliat...
  • JOLANTA :
    TOKS TĖVAS TURI APMOKĖTI VAIKO GYDYMĄ SAVO PINIGĖLIAIS, GERAI, KAD DAR KAS PROTO PASKOLINTŲ KODĖL NERODOMAS KOMENTARAS
  • JOLANTA :
    TOKS TĖVAS TURI APMOKĖTI VAIKO GYDYMĄ SAVO PINIGĖLIAIS, GERAI, KAD DAR KAS PROTO PASKOLINTŲ.
  • Li :
    Uzdaryt senos lkad maziau sliundrintu Ir ligi maziau bus.versla sukurt Lietivoi Moksla beigt. Mama tiurejo kontakta apie vaika negalvoja..Virusas ir uzsienio gydimas Lietuvoi. Kas apmokies ... o
  • Inga :
    Gerai.
  • Neuzdavinekit :
    Durnu klausimu
  • Jurgita :
    Su temperatūra vežate?

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas