Ukmergiškiai su treneriu E. Simonaičiu džiaugėsi laimėjimais.

Sportas

Medaliai iš Daugpilio atviro sambo čempionato

Latvijos mieste Daugpilyje vyko atviras Latvijos sambo čempionatas ir tarptautinis sambo turnyras „Daugavpils sambo open 2020” bei mokomoji treniruočių stovykla. Į šį čempionatą bei turnyrą atvyko sambo sporto šakos kovotojai iš Rusijos, Baltarusijos, Ukrainos, Lenkijos, Suomijos, Estijos, Latvijos ir Lietuvos, iš viso virš 300 sportininkų.

Mūsų Sporto centro 10 imtynininkų, treneris Eugenijus Simonaitis su tėvelių palyda taip pat vyko į šį renginį. Ukmergiškiai parsivežė keturis medalius, iš jų tris – sidabro ir vieną – bronzos.

Geriausiai sekėsi kovoti Kaparui Žoldasbekovui (57 kg svorio kategorija), Tautvydui Linartui (50 kg) ir Vytautei Navickaitei (32 kg). Šie sportininkai preliminariose kovose įveikę po kelis varžovus pateko į finalus. Čia nežymiai pralaimėję susitikimus, jie pelnė sidabro medalius.

Arijus Augūnas (38 kg) dvi kovas laimėjo skausmingais rankų laužimais, tačiau kovoje dėl patekimo į finalą nusiliedo Baltarusijos sportininkui. Kovodamas dėl trečios vietos Arijus sugebėjo atlikti skausmingą rankos laužimą Estijos sportininkui ir pasipuošė bronzos medaliu. A. Augūnui atiteko ir varžybų organizatorių įsteigtas specialus piniginis prizas už daugiausiai kovų, laimėtų skausmingais veiksmais.

Taip pat labai gerai ėmėsi ir Astijus Folmer (50 kg). Šis sportininkas, įveikęs du varžovus ir pralaimėjęs kovas dėl patekimo į finalą bei dėl trečiosios vietos, liko penktas.

Sekmadienį ukmergiškiai su kitų šalių sambo kovotojais dalyvavo tarptautinėje mokomųjų treniruočių stovykloje. Ji buvo labai naudinga tęsiant pasiruošimą ateinantį savaitgalį Šiauliuose vyksiančiam Lietuvos jaunimo ir vaikų sambo čempionatui.

Sportininkus treniruoja ir varžyboms ruošia sporto mokytojai E. Simonaitis ir Artūras Sakas.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas