Sportas

Atkrintamųjų kovų durys užsivėrė

Savaitgalį Regionų krepšinio lygoje (RKL) buvo sužaistos 31 rungtynės, po kurių paaiškėjo stipriausia pirmojo etapo A diviziono ekipa ir B diviziono grupių nugalėtojos. Ukmergės „Olimpas“ po daug nervų kainavusių rungtynių patyrė du pralaimėjimus ir palaidojo viltis tęsti kovą 2019-2020 metų sezono RKL atkrintamosiose rungtynėse. Po šių dviejų susitikimų komanda yra iškovojusi 10 pergalių ir patyrusi 19 nesėkmių, ji turnyrinėje lentelėje iš tryliktos vietos nusileido į 14-tą.
Penktadienį „Olimpo“ ekipa išvykoje žaidė su turnyrinėje lentelėje keliais laipteliais aukščiau esančiais Akmenės rajono „Patriots-Cementas“ krepšininkais. Rungtynės baigėsi skaudžiu ukmergiškių pralaimėjimu – 58:81 (18:27; 8:14; 17:23; 15:17).
Ukmergės komandoje aktyviausias krepšinio aikštelėje buvo dviejų Karolių tandemas – 16 taškų į priešininkų krepšį įmetė Karolis Timofejevas (3 atkovoti kamuoliai, 14 naudingumo balų), 14 – Karolis Bakanauskas (6 atkovoti kamuoliai, 6 rezultatyvūs perdavimai, 5 išprovokuotos pražangos, 18 naudingumo balų).
Aikštės šeimininkų gretose rezultatyviausi buvo Edgaras Preibys (21 taškas, 12 atkovotų kamuolių, 26 naudingumo balai) ir Laurynas Jokubauskas (17 taškų, 4 atkovoti kamuoliai, 5 rezultatyvūs perdavimai, 26 naudingumo balai).
Po skaudaus pralaimėjimo šeštadienį „Olimpas“ atsirevanšuoti siekė rungtynėse Tauragėje. Tris kėlinius vyko apylygė kova. Po finalinės sirenos švieslentėje degė skaičiai 86:81 (19:20; 20:19; 22:22; 25:20) – pergale džiaugėsi aikštės šeimininkai, „Tauragės“ ekipa.
Ukmergės komandoje taik-liausiai iš toli priešininkų krepšį atakavo Rapolas Raižys (26 taškai, 3 atkovoti kamuoliai, 4 rezultatyvūs perdavimai, 23 naudingumo balai) bei K. Timofejevas (19 taškų, 10 naudingumo balų), dar 21 tašką į tauragiškių krepšį pridėjo aukštaūgis Augustinas Mikštas.
„Tauragėje“ nesustabdomi buvo trys žaidėjai – 20 taškų tolimais metimais pataikė Julius Kigas (11 naudingumo balų), po 19 pridėjo Tadas Rapolavičius (10 atkovotų kamuolių, 24 naudingumo balai) ir Osvaldas Braždžionis (7 atkovoti kamuoliai, 3 rezultatyvūs perdavimai, 6 išprovokuotos pražangos, 23 naudingumo balai).
Po nesėkmingai susiklosčiusių pastarųjų dvejų rungtynių Ukmergės „Olimpo“ vyriausiasis treneris K. Bakanauskas teigė, jog komanda buvo nusiteikusi kovingai, rimtai ruošėsi abiem susitikimams ir svajojo apie atkrintamąsias rungtynes.
„Kad ir kaip būtų gaila, bet šių metų sezonas mums baigsis ketvirtadienį, vasario 27-ąją. Ukmergės technologijų ir verslo mokykloje 18.45 valandą prasidės rungtynės su „Raseinių“ komanda. „Olimpo“ žaidėjai šiam susitikimui ruošiasi kaip ir visiems kitiems, norime 2019-2020 metų RKL sezoną baigti pergalingai. Dėkojame sirgaliams už palaikymą ir kviečiame visus atvykti ir palaikyti Ukmergės ekipą paskutinėje kovoje šių metų RKL sezone“, – sakė K. Bakanauskas.
Ukmergės „Olimpo“ komanda RKL A divizione 2016-2017 m. sezone užėmė ketvirtą vietą, 2017-2018 m. sezone – devintą, 2018-2019 m. buvo keturiolikta.
„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Vidas :
    Mieste yra ir gigantiškų fabrikų/gamyklų kurie nelinkę prisidėti prie sporto propagavimo mūsų miestelyje, Tokia ta kultūra, puiki niša reklamai - abipusė nauda. O ir apskritai renginių trūksta...
  • Ukm :
    Musu Ukmerges miesto isrinktieji.. galetu daugiau prisideti prie tokio lygi krepsinio mieste .... kiti miestai turi NKl. Ir dar RKL...
  • Ukmergė :
    Ačiū, kad organizuojami tokio lygio renginiai mūsų mieste, ačiū už galimybę stebėti ir palaikyti mūsų miesto komandą. Sėkmės ateinančiame naujame sezone!

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas