Įvairūs

Norite gražaus ir patogaus interjero? Nedarykite šių klaidų

Jauku, patogu ir gražu. Visi norime taip kalbėti apie savo namus. Tačiau statant naujus ar remontuojant senus greitai pasijuntama kaip labirinte. Baldų suderinimas – tarsi žaidimas šachmatais. Kokių klaidų pasitaiko ir kaip jų išvengti?

Jums tikriausiai teko lankytis visiškai skirtinguose namuose. Vienuose viskas „kaip čia buvę“, o kituose kažin kodėl sunku suvokti stilių, visko daug, viskas labai marga ir neaišku, į ką susikoncentruoti. Todėl akivaizdu, jog geras interjeras – toks, kuris subalansuotas, harmoningas.

Mažos erdvės planavimas. Reikalinga stiliaus ir praktiškumo harmonija – kad interjeras ir gražiai atrodytų, patiktų, ir būtų patogus. O tai lemia tiek pačių baldų pasirinkimas, tiek jų išdėstymas.

Ką pataria interjero dizainerių duoną kremtantys specialistai? Ogi tai, kad mažoje patalpoje nereikėtų imtis vien dekoracinių sprendimų. Svarbu „neperspaust“, kad nebūtų pernelyg apkrauta.

Baldų dydis. Matmenų klausimą reikėtų svarstyti atsargiai. Pernelyg masyvus baldas gali „iššokti“ iš konteksto. Pavyzdžiui, jei viskas kompaktiška, o kėdės primena karališkus sostus, vargu ar interjeras bus labai žavus. Net puikiai suderinus spalvas, vaizdą gali sugadinti dydžių skirtumas. Be to, kiekvienas didelis daiktas sumažina laisvą plotą, o tai mažuose kambariuose laikytina minusu.

Ne mažiau svarbu, kad dideliuose kambariuose baldai neatrodytų miniatiūriniai – taigi, šiuo atveju variantas atvirkštinis.

Kokį raštą rinktis? O ar pagalvojote, kaip erdvę veikia raštai, ornamentai? Pasirodo, kad mažesnėse patalpose vertėtų rinktis smulkesnių raštų apmušalus. Masyvesni ornamentai gali sukurti įspūdį, kad kambarys mažas, kad jame visko per daug.

Spalvų kiekis. Tikriausiai būtų nuobodu, jei patalpoje šimtu procentų vyrautų viena spalva. Keleto skirtingų spalvų derinys – geras sprendimas, tačiau yra riba, kurios nereikėtų peržengti, antraip namie jaučiamasi lyg miške su dešimtimis skirtingų medžių. Tai ypač pabrėžtina kuriant darbo kambario ir miegamojo interjerą. Pirmojoje situacijoje gausūs kontrastai gali trukdyti susikoncentruoti, o antrojoje – atsipūsti. Patariama atsižvelgti į sienų spalvą ir rinktis panašių atspalvių baldus.

Kitas patarimas: jei renkatės tarp subtilesnių ir rėksmingesnių baldų, saugiau yra pirmasis variantas. O jei mąstote apie ekspresyvumą, bet nesate tikri, ar sprendimas bus pavykęs, neprošal susisiekti su interjero dizaineriu.

Apgalvojus, kas tinka, o kas rizikinga, verta pasidairyti po el. parduotuvės Baldusale.lt asortimentą. Domitės naujomis virtuvinėmis spintelėmis? O gal ieškote minkšto kampo svetainei? Užsukite ir išsirinkite patraukliomis kainomis.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas