Nuomonių telefonas

Norinčių stovyklauti vaikų daugiau nei yra vietų

Ukmergiškė Janina norėjo sužinoti, kokia galimybė yra per atostogas patekti į stovyklą vaikams, kurie turi tam tikrų sveikatos problemų. Moteris papasakojo, jog turi 16 metų anūką, kuriam nustatyta raidos ir elgesio sutrikimų, jis viename mieste mokosi specialiojoje mokykloje. Paauglys vasaros atostogas ketina praleisti Ukmergėje pas močiutę.

„Vaikas mėgsta sportuoti, ypač jam patinka krepšinis. Norėčiau, kad jo atostogos būtų turiningesnės…“ – kalbėjo moteris.

Ukmergės visuomenės sveikatos biuro direktorė Vaida Puodžiūnienė informavo, kad jos vadovaujama įstaiga organizuoja vasaros stovyklą. Joje 10 dienų poilsis vienam stovyklautojui kainuos 90 eurų.

„Į stovyklą galėsime priimti 60 vaikų, tačiau norinčių yra žymiai daugiau. Be to, poilsis ir pramogos numatytos sveikatos problemų neturintiems vaikams. Abejoju, ar ukmergiškės anūkui mūsų stovykloje būtų įdomu“, – sakė direktorė.

Susisiekėme su Ukmergės švietimo pagalbos tarnybos Veprių stovyklos projektų koordinatore Aldona Rudokiene. Ji paaiškino, kad vaikų registracija į stovyklą prasidėjo nuo sausio 1 dienos: „Per vasaros atostogas stovykloms gali būti skirtos 62 dienos. Visos vietos jau rezervuotos. Tačiau turime dar ir rezervinį sąrašą, iš jo į stovyklą gali būti atrenkami vaikai, jei kažkas atsisakytų iš pagrindinio sąrašo.“

Pasak A. Rudokienės, planuojama, kad vasarą Veprių stovykloje galės atostogauti keturios vaikų nuo 7 iki 18 metų pamainos. Pagal nustatytą tvarką kiekviena pamaina skirta tam tikro amžiaus vaikams.

Projektų koordinatorė sakė, kad smulkesnę informaciją apie vasaros stovyklas galima sužinoti darbo dienomis, po 14 valandos, paskambinus telefonu (8 340) 41 050.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas