Aktualijos, Žmonės

Santuokai – magiškas skaičių derinys

Loreta EŽERSKYTĖ

2020 metų antro mėnesio dvidešimtą dieną rajono savivaldybės Civilinės metrikacijos skyriuje įregistruotos keturios santuokos. Iš viso vasarį aukso žiedus sumainė penkios poros – santuoka taip pat registruota vasario 14-ąją, kuri vadinama Įsimylėjėlių diena.
Skyriaus vedėja Regina Jackūnienė „Gimtajai žemei“ teigė, jog pastaraisiais metais vis dažniau jaunavedžiai, rinkdamiesi datą šiam svarbiam savo gyvenimo įvykiui, dėmesį kreipia į skaičių kombinacijas. Pasak jos, Ukmergė šias besikeičiančias tendencijas pirmą kartą pajuto 2011 metų lapkričio 11 dieną, kai plūstelėjo norinčiųjų susituokti būtent tą dieną ukmergiškių. 2018-08-08 Ukmergės santuokų rūmuose Mendelsono maršas sutuoktuvininkams skambėjo du kartus, 2018-08-18 dieną amžiną meilę prisiekė net šešios jaunavedžių poros.
Paprastai santuokos registruojamos šeštadieniais. Tačiau tai nereiškia, jog norintieji negali susituokti kitą dieną. Šių metų vasario 20-oji buvo ketvirtadienis, eilinė darbo diena, tačiau tai nesutrukdė keturioms poroms švęsti. Vestuvių datai pasirinkusios magišką dvejetų ir nulių derinį poros tikisi, kad jų santuoka bus laiminga ir amžina.
Pasak numerologų, dvejetas yra pirmasis skaičius, reiškiantis daugumą ir pirmasis tikras skaičius. Iš dvejybės atsiranda daugybė. Be to, dvejetas yra žmonių ir Žemės skaičius. Tai poliškumo, dvylipumo, prieštaravimų, bet kartu ir harmonijos, pusiausvyros teisingumo simbolis.
Daugiau nei tris dešimtmečius jaunavedžius tuokianti valstybės tarnautoja neslėpė, jog pasitaiko porų, kurios tiki, kad jų santuokos sėkmę lems tik tam tikri skaičiai. Vedėja mena kelis atvejus, kai skyriuje būsimos nuotakos įtikinėjo, jog jų santuoka privalo būti įregistruota būtent tokiu laiku, kurį nurodė astrologas, ir nė minutės anksčiau ar vėliau.
Vis tik R. Jackūnienė mano, jog sutuoktinių bendro gyvenimo sėkmei ir ilgaamžiškumui didesnės reikšmės nei skaičių magija turi tinkamo partnerio pasirinkimas ir charakteriai: „Jie turi sutapti. Jei taip nėra, sutuoktiniai turi išmokti prisitaikyti vienas prie kito.“
Prašymą įregistruoti santuoką civilinės metrikacijos įstaigai privaloma pateikti ne vėliau kaip likus mėnesiui. Tačiau kai kurie sužadėtiniai prašymus užpildo prieš metus. Taip dažniausiai elgiasi gyvenantys užsienyje ukmergiškiai arba pageidaujantys, jog jų santuoka būtų įregistruota ne tik jų pasirinktą dieną, bet ir valandą. R. Jackūnienė sakė, kad skyrius jau turi 23 prašymus sutuokti 2020 metais. Pernai iš viso skyriuje sutuokta 212 porų.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • C :
    Magija prasideda lovoj

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas