F. Palaimaitė.

Žmonės

Policijos komisariate – mokymai

Ukmergės rajono policijos komisariate praėjusią savaitę sulaukta svečių: vasario 12-ąją viešėjo Šventosios šeimos seserų kongregacijos vienuolė Fausta Palaimaitė, o vasario 14-ąją seminarą „Atkaklumo galia ir atsparumas sunkumams“ vedė lektorius, saviugdos ekspertas Algirdas Karalius.
Apie renginius pasakojusi Vilniaus apskrities VPK Komunikacijos poskyrio specialistė Asta Krogertienė sakė, kad F. Palaimaitė sielovadinį darbą atlieka Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate ir vaikų įkalinimo įstaigoje, o savo pašaukimu vadina kalbėjimą, bendravimą su pažeidžiamais, sunkumus patiriančiais jaunuoliais. Viešnia rajono Policijos komisariate surengė dvejus mokymus – socialiniams pedagogams ir socialiniams darbuotojams „Tarpinstitucinis bendradarbiavimas įstaigos prevencinės veiklos organizavime“ bei policijos pareigūnams.
Susitikime su Policijos komisariato darbuotojais F. Palaimaitė kalbėjo apie pareigūno pašaukimą ir atsidavimą profesijai, kurios vertė – ne finansinė išraiška. Vienuolė misionierišką veiklą vykdė Brazilijoje, kur visi susigyvenę su skurdu ir nesaugumo jausmu, tačiau laimingi. „Juk mes turime tiek daug materialinių gėrybių, artimų žmonių, gerų santykių, bet nemokame tuo džiaugtis…“ – pastebėjimais dalijosi viešnia. Ji kalbėjo apie mokėjimą pasirinkti vertybes ir jų svarbą. „Kai viskas savo vietoje, apie dvasines vertybes mes negalvojame. Tačiau, kai susiduriame su sunkumais, suprantame, kokios jos yra svarbios ir kaip padeda išgyventi“, – kalbėjo F. Palaimaitė.
Anot vienuolės, žmogus sutvertas būti laimingu, Dievas jam siunčia ženklus, tad belieka jais sekti.
Vasario 14-ąją seminarą „Atkaklumo galia ir atsparumas sunkumams“ vedęs A. Karalius analizavo, kas yra sėkmė ir kodėl vieni žmonės būna sėkmingi, kiti – ne. Lektorius kvietė diskusijai, keldamas klausimus: ką atsinešame gimdami ir kaip palaipsniui prarandame visas galias, kas pažaboja žmogaus svajones ir kodėl jos sumažinamos iki realistinių planų…
Saviugdos ekspertas akcentavo, kaip svarbu jausti pasitenkinimą savo darbu, ir aiškino, kodėl tas jausmas prarandamas. Anot A. Karaliaus, kiekviename darbe yra labai svarbu koncentruotis ne į rezultatą, bet stengtis kiekvieną dieną patobulėti ir jausti malonumą tuo, ką darai.
„G. ž.“ inform.
A. KROGERTIENĖS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas