Naujausi, Nuomonių telefonas

Sveikatingumo takuose trūksta tvarkos

Nijolė STUNDŽIENĖ

Laikraščio skaitytoja teiravosi, kas atsakingas už Pivonijos miške esančio sveikatingumo tako priežiūrą. Pasak moters, ten lankosi daug žmonių, bet labai trūksta tvarkos. Neva takeliai pilni lapų, purvo, pavėsinėse gausu šiukšlių. „Juk kažkas turėtų jas surinkti, bent kartą per mėnesį patvarkyti, nuvalyti takelius. Gal miesto seniūnija galėtų pasiųsti už socialines pašalpas atidirbinėjančius žmones?“ – savo mintimis dalijosi ukmergiškė.

Kadangi minėtoji ukmergiškių laisvalaikio praleidimo vieta yra Pivonijos miške, pirmiausia kreipėmės į Valstybinių miškų urėdijos Ukmergės regiono padalinio Pašilės girininką Gestautą Lazauską. Jis apgailestavo, kad prieš keliolika metų miškininkų įrengti sveikatingumo takai kelia gyventojų nepasitenkinimą. Šile nutiestuose tako žieduose, kurių vieno ilgis 1,6 kilometro, kito – 1,8 km, buvo pastatyta 11 suolų, 5 pavėsinės, keletas informacinių stendų, nukreipiamieji ženklai. Aktyviam poilsiui įrengtos lygiagretės, stacionarūs, besisukiojantys ir svyruojantys buomai, gimnastikos sienutės, skersiniai, kopėčios, kliūčių ruožas. Ukmergiškiai pamėgo čia leisti laisvalaikį, sportuoti, pramogauti, tačiau tarp lankytojų pasitaiko ir piktadarių, teršėjų.

„Žmonėms trūksta sąmoningumo, jie laužo įrenginius, palieka šiukšles. O tvarkyti, taisyti tenka miškininkams“, – apgailestavo girininkas. Pasak jo, miške visada bus lapų, spyglių ir natūralaus purvo.

„Rudenį, kai buvo sausa, mes su akumuliatoriniu pūstuvu nupūtėme nuo takelių lapus, bet jų, matyt, vėl prikrito. Dabar šlapia, lapų nenupūsi…“ – svarstė G. Lazauskas. Jo nuomone, prie šios poilsio vietos tvarkymo turėtų prisidėti ir seniūnija.

Ukmergės seniūnė Zita Pečiulienė patikino, kad būtent miesto seniūnija ir tvarko Pivonijos miške esančių sveikatingumo takų teritoriją. „Kai tik turime laisvų visuomenei naudingus darbus atliekančių žmonių, nuolat ten renkame šiukšles. Į šilą važiuojame bemaž kiekvieną savaitę“, – sakė seniūnė ir papriekaištavo ukmergiškiams, kurie ilsėdamiesi gamtoje palieka netvarką.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Valė :
    Nesenai buvau sveikatingumo parke ir labai nudžiugino tvarka,Paremontuotos pavėsinės,švara.Bet abejoju ar tai ilgam.sušilus orams, pradės rinktis paaugliai, kurens laužus ,siaubingai šiukšlins.Taip pat pavėsinėse rinksis ,,bambaliniai'',net baisu praeiti.Tai baisiau negu dviratininkai, ar žmonės vedžiojantis šunelius.
  • Pilietis :
    Kas šiukšlina, tas šiukšlių nerinks. Įrenkit vaizdo stebejimo kameras. Gal bent kiek sudrausmins teršejus.
  • Antanas :
    tas tiesa sunu daug vedzioja kur maziukai tai jie tokie mieli bet yra pastoviai ateinanti viena ponia su suniu kaip versiu ne karta macciau tik ieina pacioje silo pradzioje tai suo ir pritupia atlikti savo gamt reikalu o seimininke net nesiteikia surinkti . dabar kai pamatysiu tikrai foto paviesinsiu tegu mato kiti tuos svaruolius
  • Jelena :
    Parašiau 2 komentarus ir kur gi jie
  • Jelena :
    Sveikatingumo parke reiktu uždrausti vedžioti šunis,nes visi pakraščiai pilni išmatų.Ir kam tos šiukšliadežės Va jums samoningumas.
  • Jelena :
    Vakar buvome pasivaikščiuoti tame parke.Ir daugiau tikrai nebevažiuosime nes ten vien šunų išmatos.Va tau žmonių samoningumas,
  • Marta :
    ten aktuali kita problema lakstantys su dviraciais vaikstant turi pastoviai saugotis dideliu greiciu pravaziuojancius dviratininkus nes jie negirdimi t. y be jokio garso prasvilpia pavojingu artumu.idomu ar sile tie takai pestiesiems ar tai dviraciu takai gal galetu buti kelio zenklai
  • Ukm :
    Priverstynio darbo but negali! Neatidirbis-negaUsi 1VRP! 125eur. Kurkit darbo vietas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas