Aktualijos, Naujausi

„Socialinis taksi“ startuoja Ukmergėje

„Socialinis taksi“, užtikrinantis įvairią negalią turinčių žmonių saugų ir patogų keliavimą įvairiuose Lietuvos miestuose ir rajonuose, jau nuo vasario 18 dienos pradeda savo veiklą Ukmergės mieste.

Žmonės su negalia savo pirmosioms kelionėms su „Socialiniu taksi“ galės registruotis interneto tinklapyje www.socialinistaksi.lt arba paskambinę telefonu +370 687 44 001.

„Džiaugiamės, jog kasmet sulaukiame vis daugiau savivaldybių kvietimų savo mieste teikti „Socialinio taksi“ paslaugas. Praėjusiais metais startavome Panevėžyje ir Klaipėdos rajone, šįmet plečiamės į Ukmergę ir Uteną. Mums tai – didžiulis įvertinimas ir paskata toliau tobulinti teikiamų paslaugų kokybę”, – teigia „Socialinio taksi“ vadovė Solveiga Ratkevičiūtė, pridurdama, jog „įvairias negalias turintys žmonės turi turėti galimybę saugiai ir patogiai nuvykti ne tik į vizitą pas gydytoją, bet ir pasiekti oro uostą, mylimo atlikėjo koncertą ar tiesiog pamatyti išsvajotą jūrą.“

„Socialinis taksi“ nėra vien negalią turinčių žmonių vežimas – tai ir pagalba išeinant iš namų, daiktų nunešimas, įsodinimas, palyda ir viskas, kas užtikrina asmens, turinčio negalią, savarankiškumą bei nepriklausomybę. Ši paslauga rūpinasi įvairias negalias turinčių žmonių kelionių organizavimu į ekonominio ir socialinio užimtumo vietas (darbą, ligoninę, kiną, teatrą, parduotuvę, oro uostą) visą parą. Šiuo metu „Socialinis taksi“ aptarnauja net 3 158 klientus, o 2020 metais tokios paslaugos bus teikiamos net devyniose Lietuvos vietose.

Anot Solveigos, „jau 8 metus dirbame ties tuo, jog žmonės su negalia keistų savo kelionių tikslus, kviečiame juos dalyvauti įvairiose akcijose ir renginiuose. Vis daugiau žmonių su negalia vežame ir palydime į darbus, studijas, neformalaus ugdymo užsiėmimus.“

„Socialinio taksi“ vairuotojai-asistentai naudodami specialią nuleidimo ir pakėlimo įrangą gali saugiai nukelti žmones iš neįgaliajam nepritaikytų butų daugiabučiuose, taip pat yra apmokyti, kaip elgtis sutrikus kliento sveikatai, reikalui esant suteikti pirmąją pagalbą bei aptarnauti bendravimo negalią turinčius asmenis.

Vasario 18 dieną, 13 val., rajono savivaldybėje vyks „Socialinio taksi“ atidarymo renginys, kurio metus visi turės galimybę susipažinti su „Socialinio taksi“ veikimo principu, užsakymų sistema, apžiūrėti ir išbandyti specialųjį automobilį bei užduoti rūpimiausius klausimus. Po atidarymo renginio vyks pirmoji kelionė.

„Socialinis taksi“ informacija

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Virgis :
    Kuo skiriasi kaina nuo paprasto taksi?virgis
  • Elena :
    Tai nuostabi idėja..Pagaliau kažkas kilnaus...😊👍
  • Lukas :
    Kaina
  • Lukas :
    Taip
  • Arnas Mikalauskas :
    Laba rytas 18d. 13 val atvyksime
  • Nerijus :
    A kokia kaina?

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas