Vienuolyno gatvėje stovėjusiame įrenginyje buvo įmontuotas dviračio oro kompresorius, USB ir 12V prieiga mobiliesiems įrenginiams krauti, Wi-Fi internetinis ryšys, edukacinė audio ir videofunkcija, įrankių komplektas dviračiams, taip pat buvo kitų funkcijų.

Aktualijos, Naujausi

Dėl SUNECO stotelės paskelbta dar viena apklausa

Sausio mėnesį rajono savivaldybės atlikta visuomenės apklausa parodė, kad miestui reikia SUNECO viešųjų paslaugų stotelės. Iš 119 apklausoje dalyvavusių respondentų 70,6 proc. atsakė „taip“, o 29,4 proc. – „ne“.

Praėjusiais metais šis bendrovės BIPA gaminys mėnesį, nuo lapkričio 11-osios iki gruodžio 11 dienos buvo eksponuojamas Vienuolyno gatvėje ir juo nemokamai galėjo naudotis visi norintys. Stotelė sulaukė ukmergiškių susidomėjimo, todėl imta svarstyti ją įkurdinti visam laikui. Kad ji reikalinga, parodė vykusios apklausos rezultatai.

„Kada ir kur SUNECO viešųjų paslaugų stotelė atsiras mieste, kaip ji atrodys, kol kas dar negalime atsakyti. Siekdami, kad kuo daugiau gyventojų išreikštų savo susidomėjimą šiuo įrenginiu, dar kartą paskelbta apklausa – norime pasitarti su ukmergiškiais ir paklausti, ar tikrai verta investuoti laiką ir žmogiškuosius išteklius į tai, kad Ukmergėje visam laikui atsirastų viešųjų paslaugų stotelė. Iš sausį vykusioje apklausoje pasiūlytų vietų, kur, gyventojų nuomone, reikėtų stotelę įrengti, dažniausiai buvo paminėtos šios trys: Vienuolyno gatvės alėjoje, Kauno gatvėje, prie restorano „Vilkmergė“ arba prie viešbučio „Big Stone“ ir prie Ukmergės piliakalnio. Tikimės, kad iki vasario mėnesio pabaigos truksianti apklausa padės atsakyti į visus minėtus klausimus bei priimti atitinkamą sprendimą“, – situaciją komentavo rajono savivaldybės administracijos Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vyr. specialistė Daiva Zimblienė.

Ji taip pat pažymėjo, jog priklausomai nuo komplektacijos ir dizaino, rajono savivaldybės biudžetui tokia stotelė kainuotų nuo 5 iki 15 tūkst. eurų.

SUNECO viešųjų paslaugų stotelė – tai neribotų techninių sprendimų, ilgaamžiškas, saulės energija įkraunamas įrenginys, kuris yra lengvai transportuojamas iš vienos erdvės į kitą, yra atsparus lauko sąlygoms, apsaugotas nuo vandalizmo. Jo eksploatacija nieko nekainuoja.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas