Beveik 7 tūkst. kv. metrų sklype planuojama statyti du blokuotus pastatus. Fotomontažas vizualizacija

Aktualijos, Naujausi

Vytauto gatvės gale projektuojama parduotuvė

Loreta EŽERSKYTĖ

Rajono savivaldybė paskelbė apie numatomą statinių projektavimą. Sklype, esančiame adresu Vytauto gatvė 102A, planuojama statyti du blokuotus pastatus – parduotuvę ir sandėlį. Taip pat šalia bus projektuojamos dvi automobilių stovėjimo aikštelės, kuriose tilps apie 80 transporto priemonių.

Kaip „Gimtajai žemei“ sakė rajono savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas, Vytauto gatvės gale naują parduotuvę atidaryti yra numatęs parduotuvių tinklas IKI.

Projektiniuose pasiūlymuose nurodyta, kad prie vienos iš pagrindinių – Vytauto – miesto gatvių beveik 7 tūkst. kv. metrų sklype jo savininkas UAB UKMERGĖS PC projektuoja du vieno aukšto sublokuotus stačiakampius pastatus – 30,8 m pločio ir apie 33 m ilgio parduotuvę bei tokio paties pločio ir apie 21 m ilgio sandėlį. Šalia pastato numatytos dvi antžeminės automobilių stovėjimo aikštelės. Viena jų bus palei Vytauto gatvę, joje bus 40 stovėjimo vietų, kita – 42 vietų – planuojama tarp projektuojamo pastato ir ties sklypo rytine kraštine esančio pravažiavimo.

Į sklypą numatyti du įvažiavimai/išvažiavimai iš rytinėje pusėje esančio pravažiavimo į garažus.

Projektuojamo pastato bendras plotas – iki 1 650 kv. m, iš jų prekybos salių – 920 kv. m.

Įėjimas į prekybos paskirties pastatą projektuojamas trumpajame fasade, iš Vytauto g. pusės, o į sandėlį – nuo šiaurinės sklypo pusės. Prekybos pastato pietinėje dalyje (palei Vytauto g.) projektuojamos nuomojamos patalpos, kurios užims apie 100 kv. m.

Parduotuvės ir sandėlio pastatas projektuojamas buvusio sodo vietoje. AUTORĖS nuotrauka

Galima prisiminti, jog 2011 metų pabaigoje rajono savivaldybės administracijos direktoriui UAB „Lidl“ pateikė prašymą, kuriame nurodė, kad bendrovė planuoja Ukmergėje pastatyti 2 000 kv. metrų bendro ploto parduotuvę sklypuose, esančiuose Vytauto g. 54 arba Vytauto g. 102.

Kadangi 2008 m. rajono savivaldybės tarybos patvirtintame Didžiųjų prekybos įmonių išdėstymo Ukmergėje specialiajame plane didžiųjų įmonių statyba šiuose sklypuose nebuvo numatyta, UAB „Lidl“ paprašė leidimo ruošti specialiojo plano sprendinių keitimo projektą. Taryba prašymą patenkino ir leido rengti tokį projektą. Tačiau verslininkų projekto nepatvirtino Savivaldybės taryba. Tuomet buvo kreiptasi į Valstybinę teritorijų planavimo ir statybos inspekciją prie Aplinkos ministerijos. Vadovaudamasi Teritorijų planavimo įstatymu bei kitais teisės aktais, ji detalųjį planą patvirtino. Buvo parengtas 1,55 ha žemės sklypo Vytauto g. 102 detalusis planas. Kadangi jis, rajono savivaldybės administracijos nuomone, prieštaravo ankstesniems dokumentams, 2013 metų liepą rajono valdžia inspekcijos sprendimą apskundė teismui.

Prekybos centro LIDL statybai sklype, esančiame Vytauto g. 102, priešinosi ir Dukstynos mikrorajono gyventojai. Jie nuogąstavo, kad netoli gyvenamųjų namų pastačius didelę parduotuvę, ženkliai pablogės žmonių gyvenimo sąlygos.

Projektui įstrigus, 2015 metų rugsėjį UAB „Lidl“ vėl kreipėsi į rajono savivaldybę su prašymu koreguoti Ukmergės miesto teritorijos bendrąjį planą. Prasidėjusios derybos šįkart buvo vaisingos.

2015 metų lapkritį UAB „Lidl Lietuva“ ir UAB Ukmergės autobusų parkas pasirašė sutartį dėl senojo Ukmergės autobusų stoties pastato pirkimo-pardavimo bei 1 ha šalia esančio žemės sklypo nuomos. Sutartyje verslininkai įsipareigojo finansuoti naujosios Autobusų stoties projektavimą. Už parduotą turtą gautas lėšas Autobusų parkas investavo į naujosios stoties statybas. Naujojo prekybos centro statybas AB „Panevėžio trestas“ pradėjo 2016 metų liepą. 2017-ųjų balandį nugriautos Autobusų stoties vietoje duris atvėrė prekybos centras su 1 400 kv. m prekybos sale ir 150 vietų automobilių stovėjimo aikštele.

Iškilus naujai parduotuvei, kitoje gatvės pusėje esantis sklypas, kuriame iš pradžių buvo planuotos statybos, liko tuščias.

Rajono savivaldybės administracijos direktorius D. Varnas, paklaustas, ar negali pasikartoti istorija ir naujo prekybos centro statybos kelyje iškilti kliūčių, tuo suabejojo: „Dabar Vytauto g. 102 esantis sklypas yra padalintas į dvi dalis. Naujoji parduotuvė bus statoma tolėliau nuo gyvenamųjų namų.“

Be to, direktorius mano, kad pastačius planuojamą objektą būtų sutvarkyta iki šiol miesto nepuošianti teritorija.

„Naujasis pastatas šią gerokai apleistą erdvę atgaivintų“, – samprotavo D. Varnas.

Taip pat administracijos direktorius viliasi, jog būsimo statinio šeimininkai prisidėtų ir prie miesto gerbūvio sutvarkymo.

D. Varno manymu, jei derinant projektinius pasiūlymus ir techninį projektą neatsiras kliūčių, naujasis prekybos centras gali būti pastatytas per nepilnus metus.

Bandėme susisiekti su sklypo, kuriame projektuojama parduotuvė, ir būsimo statinio savininkais, UAB UKMERGĖS PC. Tačiau atsakymo į elektroniniu laišku pateiktus klausimus negavome.


Projektuojamas objektas iš paukščio skrydžio. Fotomontažas vizualizacija

 

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Arnas :
    Galėtųmet pastatyti IKEA parduotuvė
  • Danguolė :
    Jus ne parduotuvės statykite o fabrikus,parduotuvės nieko negamina ,tik šiukšles.
  • Ukmerge :
    Gedimino g. gale tiktu . visas galas be parduotuves
  • Geriau :
    Sexshopa atidarytu.kazkada juk buvo.
  • vytautas :
    koncentracija vienoje vietoje gal ir gerai konkurencijos atveju,taciau daugejant parduotuviu skaiciui mazes centru pajamos,o nuo to kentes darbuotojai,na ir dar del IKI ,ji yra pati brangiausia,todel perspektyva nekokia
  • vytautas :
    si parduotuve yra pati brangiausia ir perspektyvos prekybos atveju netures
  • Kodėl... :
    Tik parkai ir prekybos centrai... Kodel neįsileidžiat užsienio investicijų? Kodel atsisakete krašto apsaugos pasiūlimo už ,,garadoke,, pastatytą ligistikos centrą pastatyto naujo tilto per šventaja prie ...
  • Algimantas :
    Darželį geriau pastatytų
  • C :
    Pastatykit pasilej nors viena normalesne parduotuve
  • Veronika :
    Ačiū, kad stengetės aprūpinti gyventojus parduotuvėmis, bet mums jau jų užtenka. Be to IKI nuobodi parduotuvė. Lidlas ir Norfa daug linksmesnės. O Maksima aplamai tiesiog pramogų bomba!
  • Aha :
    Man tai negaila,tegul sau statosi. IKI nieko neperku,nepatinka man sitas parduotuviu tinklas nei prekiu asortimentu nei pacia atmosfera. Bet kuriamos naujos darbo vietos ir infrastruktura tik i nauda,realiai tas apleistas sklypas bado akis. Tik klausimas kaip bus su automobiliu eismu toj vietoj,ar neuzsikims galutinai ta vargse gatve su dar viena intensyvaus eismo sankryza,jau net sviesoforo gali prireikt.
  • Sima :
    Niekaip negaliu suprasti tokio valdžios poelgio-leidimo statyti prekybos centrą,šitaip žlugdant šalia esančius...Eifis,tiek onvestavęs,tiek sukūręs darbo vietų,atsidarius Lidlui,ir taip bos išgyvena..Koki motyvacija? Kaip pritarčiau tarybiniam įstatymui-atsižvelgti į gyventojų skaičių;nežlugdyti esamų centrų...
  • Liūdna :
    Manau dar Ukmergėj reikėtų kokių 4 prekybos centrų. Greičiau užsidarytu smulkieji prekybininkai.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas