Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Kaip pradėti sąmoningus santykius 2020-aisiais?

Sveiki, laimingi santykiai suteikia sparnus. Jie paverčia gyvenimą lengvesniu ir niekada – sunkesniu. Didžiausių ginčų ir nesutarimų metu tvirti santykiai išlaiko savo prasmę ir tikslą. Bėda ta, jog nei vienas žmogus nėra mokomas, kaip keliauti santykių keliu teisingai. O juk tokie paprasti dalykai kaip pokalbiai nepatogiomis temomis (jų spektre dažnai – lubrikantai, sekso žaislai, pozos), puiki savivoka ir atsidavimas sunkiam darbui yra viskas, ko reikia. Mainais už visa tai gaunamas saugumas, meilė ir dvasinis tobulėjimas. Tai ir apibrėžia sąmoningus santykius. Aptarkime svarbiausius šių santykių principus.

Atsakomybė

Atsakomybė – tai savo galimybių ribų suvokimas ir silpnybių pripažinimas. Tai atpažinimas:

  • Ką santykiuose galima padaryti geriau.
  • Kokius bendravimo sugebėjimus reikėtų patobulinti.
  • Visų praeities nuoskaudų.

Sąmoninguose santykiuose svarbu, kaip abi pusės atsiveria viena kitai ir auga kartu. Kitas šių santykių aspektas yra žinojimas, ko norima. Socialinės normos diktuoja, kaip reikia gyventi ir kaip turėtų atrodyti santykiai. Dėl to kartais sunku suprasti, ko nuoširdžiai norima, o kokie norai yra primesti.

Noras augti

Visuomet galime išmokti daugiau nei žinome dabar. Sąmoninguose santykiuose mokomasi apie viską: tiek paprastame, tiek intymiame gyvenime. Lubrikantai internetu, ieškomos naujos sekso pozos, žaislai ir kitos intymios temos – visos jos vienodai svarbios augant kaip porai. Lygiai taip pat svarbus ir skaudžių temų palietimas. Visas praeities bagažas su visais netobulumais atidaromas kitam prieš akis, jog būtų visiškai pašalintas, nujautrintas. Taip sąmoningi santykiai padeda tapti labiau mylinčia, aistringa ir drąsia savo versija.

Nors svarbu suprasti, kad sveika ir reikalinga į santykius įsileisti augimą ir pokyčius, tačiau tai neturi tapti nuolatiniu tikslu. Jeigu susitelksite į tai per daug, santykiai gali greitai „perdegti“, išsibalansuoti ir virsti į nenaudingas konfliktų dramas. Komforto zona santykiams sveika: joje gyvena laimė, saugumas, atsipalaidavimas.

Buvimas čia ir dabar ir dėkingumas

Priešingai nei įprasta manyti, pagrindinė santykių griuvimo priežastis nėra komunikacijos problemos, konfliktai intymiame gyvenime, kuriuos gali sukelti jautrios temos (sekso pozos, lubrikantai ir panašiai) – tai yra artumo ir draugystės nykimas. Jų galima išvengti pasitelkiant kitą sąmoningų santykių principą, kuris vadinasi „buvimas čia ir dabar“. Tai reiškia, jog turite investuoti savo laiką ir energiją į santykius, teikti pirmumą kokybiškam laiko leidimui kartu ir mintimis išlikti esamame momente.

Kaip būti dėkingam? Reikia skirti vienodą laiko kiekį ieškant tiek gerų dalykų santykiuose, tiek blogų. Ypač, kai bandote suprasti, kas šiuo metu jūsų netenkina. Kuo ilgiau ieškosite gerų dalykų, tuo aiškiau suprasite, kad jų yra daug, o šis pozityvus nusiteikimas įkvėps būti geresniu tiek poroje, tiek asmeniniame gyvenime.

Susikurkite savo santykių viziją

Vizija padeda nuspręsti, ar esate gerame santykių kelyje. Ar įsivaizduojate, kad jūsų intymiame gyvenime turėtų būti daugiau aistros? Ar manote, kad lubrikantai padėtų mėgautis seksu labiau? Atsakykite sau: „Kas, mano nuomone, yra nuostabūs santykiai?“. Toks klausimas padės suprasti, ar norite atvirų santykių, kiek esate įsitraukę į antrosios pusės asmeninį gyvenimą, kaip tvarkote finansus arba sprendžiate konfliktus. Tiesa ta, kad nesukursite sąmoningų santykių neturėdami idėjos, kaip jie turi atrodyti.

Sąmoningi santykiai gali suteikti daug džiaugsmo tiek jums, tiek antrajai pusei, todėl vertėtų pasidomėti, kaip juos sukurti. Iš tikrųjų, viskas paprasta, jeigu mylite. Tai motyvuoja tobulinti santykius, kuriuose abi pusės jaustųsi gerai. O dabar, kai jau žinote, kad tai gali padėti pasiekti atviri pokalbiai, kuriuose aptariami lubrikantai, sekso prekės, dėkingumas, noras augti bei vizija, belieka tik imtis pritaikymo!

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas