Pagarbos bėgime – ir ukmergiškiai

Sportas

Pagarbos bėgime – ir ukmergiškiai

Vilniuje vyko tradicinis tarptautinis pagarbos bėgimas „Gyvybės ir mirties keliu“, skirtas Sausio 13-osios aukoms atminti. Jame dalyvavo beveik 9 tūkst. asmenų – daugiausiai nuo pat 1992-ųjų. Tarp jų buvo ir trylika bėgimo mėgėjų bei entuziastų iš Ukmergės.

Jau 29-ąjį kartą vykstantis bėgimas „Gyvybės ir mirties keliu“ tradiciškai vidurdienį prasidėjo nuo žuvusiųjų amžinojo poilsio vietos Antakalnio kapinėse ir maždaug po pusantros valandos baigėsi prie Vilniaus televizijos bokšto.

Kaip „Gimtajai žemei“ pasakojo šiame bėgime 9 km atstumą įveikęs ukmergiškis Juozas Songaila, tarp užsiregistravusių bėgimo mėgėjų buvo atstovų iš įvairių užsienio valstybių: Japonijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Izraelio, Argentinos, Italijos, Prancūzijos, Didžiosios Britanijos, Lenkijos, Baltarusijos… Kartu bėgo ir Lietuvos kariuomenės sausumos pajėgų kariai, Lietuvos karo akademijos kursantai, NATO kariai, įvairių diplomatinių atstovybių, kitų institucijų atstovai, buvo daug jaunimo.

Vienas bėgikas renginyje dalyvavo 29-tą kartą, du bėgikai – 28-tą. J. Songaila „Gyvybės ir mirties keliu“ bėgo jau 26-tą kartą. Tarp trylikos į Vilnių vykusių ukmergiškių buvo ir keturi gimnazistai – dvi mergaitės iš Antano Smetonos ir du vaikinai iš Jono Basanavičiaus gimnazijų bei mokytoja Vilija Rutkauskienė. Kai kurie mūsų rajono bėgikai šiame renginyje dalyvavo pirmą, kiti ketvirtą-šeštą kartą.

Laisvės gynėjų atminimui skirti bėgimo renginiai, kuriuos organizavo Lietuvos atstovybės užsienyje ir lietuvių bendruomenės, šiemet taip pat vyko Belgijoje, Danijoje, Ispanijoje, Italijoje, Jungtinėse Amerikos Valstijose, Nyderlanduose, Suomijoje, Vokietijoje ir kitose šalyse.

Per sovietų agresiją 1991-ųjų sausį buvo nužudyta 14 žmonių, daugiau nei 800 – sužaloti.

Bėgimą Vilniuje organizuoja ir vykdo Lietuvos bėgimo mėgėjų asociacija kartu su Krašto apsaugos ministerija ir Lietuvos kariuomene.

Ukmergės bėgikai dėkingi rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriui už suteiktą transportą kelionei į Vilnių.

„G. ž.“ inform.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas