Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos

Socialinės išmokos vėluos

Savivaldybė internetiniame puslapyje www.ukmerge.lt skelbia, kad Socialinės apsaugos ir darbo ministerija informavo, jog sausio mėnesį keletą dienų vėluos socialinių išmokų mokėjimas.

„Tikslines kompensacijas savivaldybės administracija planuoja mokėti sausio 13-14 dienomis, o išmokas vaikams – sausio 14-15 dienomis“, – rašoma savivaldybės internetiniame puslapyje.

Čia taip pat pateikiama informacija apie išmokas vaikams: „Nuo 2020 m. sausio 1 dienos įsigalioja Lietuvos Respublikos išmokų vaikams įstatymo pakeitimai, kuriais įtvirtinta, kad kiekvienam vaikui nuo sausio 1 d. didėja universalios išmokos vaikui dydis iki 60,06 Eur per mėnesį. Įsigaliojus šiems pakeitimams, kuriems yra jau paskirta išmoka vaikui, nuo sausio 1 d. iš naujo teikti naujų prašymų dėl universalios išmokos vaikui skyrimo nereikia.

Informuojame, kad keičiasi papildomos išmokos vaikui dydis. Šeimoms, auginančioms ir (ar) globojančioms 3 ar daugiau vaikų, ir kiekvienam neįgaliam vaikui, kuriam nustatytas neįgalumo lygis arba 55 procentų ir mažesnis darbingumo lygis, nevertinant šeimos gaunamų pajamų, mokama nuo vaiko gimimo dienos iki 18 metų ir vyresniems, jei mokosi pagal bendrojo ugdymo programą (įskaitant ir profesinio mokymo įstaigose besimokančius pagal bendrojo ugdymo programą ir pagal bendrojo ugdymo programą kartu su profesinio mokymo programa), bet ne ilgiau, iki jiems sukaks 21 metai po 40,17 Eur per mėnesį. Išmoka neįgaliems vaikams bus paskirta vaiko neįgalumo laikotarpiui.

Šeimoms, auginančioms ir (ar) globojančioms 1 ar 2 vaikus, jeigu šeimos pajamos vienam asmeniui per mėnesį yra mažesnės negu 2 VRP (t. y. 250 Eur) skiriamos papildomos išmokos dydis po 40,17 Eur per mėnesį. Šeimoms, kurios augina 1 ar 2 vaikus, papildoma išmoka vaikui skiriama ne ilgesniam kaip 12 mėnesių laikotarpiui. Todėl pasibaigus išmokos skyrimo laikotarpiui reikia kreiptis į Ukmergės rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyrių arba į seniūnijose dirbančius socialinius darbuotojus ir užpildyti prašymą dėl išmokos pratęsimo arba tai galima atlikti elektroniniu būdu per socialinės paramos informacinę sistemą www.spis.lt.“

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Nuomonė :
    Kas čia keičia ? Bankininkas LR prezidentas?
  • Ilka :
    Pagal mane ,tai kelčiau didesnius atlygynimus darbuotojams ,o ne vaikams ,užauginome vaikus be jokių pašalpų ir dekretinių išmokų ,jos trukdavo kiek pamenu 3mėn.iš viso ,iki gimdymo 1.5 mėn ir po gimdymo 1.5 mėn. ir užauginome vaikus .. O dabar šitiek daug pašalpynių žmonių ,bedarbių ,kurie net negalvoja dirbti ir girtuokliams ,kurie nedirbo ,o jai dirbo ,tai kelis met<s ir gauna už girtuokliavimą ,dėl nušalusiu galūnių ar mėlynų nosies spalvos invalydumus ir nespėja išmokėti ,kaip per savaitę prašvilpe,o vaikai jų ir patys alkani sėdi ir prašo iš žmonių ,ar iš organizacijų ,kurie juos šialpia.
  • Lietuva :
    Gal manau jus neverkit, dėl to kas kiek gauna, neužtenka tai patys galvokit, jai negautumet tai kur tada būtumėt, ką tada sakytumet? Kad ir 20euru gautumet už juos galima nusipirkti kažką.
  • Diana :
    Prie ko čia 2,ar tris ar penkis, aš auginu 2 ir jokiu pašalpų neprašau dirbu ir man uzfenka ir niekam nepavydžiu, ir jokia neasiociali
  • Vilniaus rajonas :
    cia ne lietuva o zudyku krastas visi zada bet mazai duoda vienisoms mamoms sunku auginti vaikus viskas visur kainuoja o paskui zmones piksta kad lietuvoje krize algas kelkit motinoms padekit vaikams normalius pinigus mokekit ir tada bus gerai
  • Aldona :
    Pasalpininkams pijokams tai niekada nevėluoja, parduotuvėje prie kasų alų perkantiems, tik vaikams išmokos vėluoja.
  • Ech... :
    Patys auginam du vaikus ir tos ismokos kad ir mazos, bet prisideda prie darzelio apmokejimo... Nors is kitos puses keista, kuom mano vaikai prastesni uz tuos, kurie seimoje yra ne du o trys... Tai pagal viska turetu buti pavadinta ne vaiko pinigais, o ismoka seimai nuo vaiku skaiciaus... Kuo daugiau prisidirbi vaiku, tuo tavo vaikai tampa brangesni...
  • Apšalus :
    Toms atmatoms kurios čia "lygina" vaikus, kad neįgaliems ar daugiavaikių šeimų vaikams viskas turi būti taip pat kaip ir kitiems, linkiu susiturti su tuo, sunkių negalių vaikams nelinkėsiu, būtų per žiauru bet pačioms kuo didesnių sveikatos problemų, pažiųrėsite kiek gausite ir ar ant vaistų bent užteks.
  • Daugiavaike :
    Paskaiciau komentarus,tai baisu. Negi tos MOTERYS,mano,kad daugiavaike seima,tai iskarto asociali? Aplamai,negi jus manot kad auginant tris vaikus tie 300€ gali buti pagrindines pajamos? Jus gal savo vaiku i jokius burelius ir uzsiemimus neleidziat,kad nezinot kiek viskas kainuoja? :) tiesa tai reali pagalba,nors ir siokia tokia,nors ir padengt vaiku burelius,o tam kad islaikyt tris vaikus,dirbi kaio papa karla. Tiesa kazkas cia rase,kad dar kazkokias ismokas daugiavaikes gauna,noriu ponia nuramint,nes daugiavaikes seimos atskiros ismokos vien del to,kad daugiavaikes negauna,nebent soc.ismokas,jei stovi darbo birzoj ir negauni jokiu pajamu,bet cia ne del to,kad daugiavaike. Smagaus skaitymo! :)
  • Šeima :
    Čia kur visos komentuojate, kad jūsų vaikams bus pridėta tik po 10 e., tai pasigimdykite trečią, jei pavydas bambą graužia. Pasigimdo vieną ar du ir geras mamas vaidina, nejuokinkit. Esu įsitikinus, kad tos, kurios čia žaliuoja iš pavydo dar ir pašalpas gauna, o gal ir be darbo sėdi, antraip tokių komentarų nebūtų. Geriau normali daugiavaikė šeima, nei pašalpiniai, auginantys vieną ar du vaikus.
  • Tvarkdariai :
    Keisti tie žmonės, auginame 4vaikus, nei aš nei vyras nekilnojeme taurelės, visa gyvenimą dirbom, dabar aš auginu tik vaikus vyras dirba. Aš mieliau jau dirbčiau nei namuose tik vaikus auginčiau, bet deja per sunku fizinį darbą jau atliktos 2 operacijos ir laukia 3-oji.teko išeiti iš darbo, vaikams tie pinigėliai yra skiriami ir naudojami, o čia visi puola jei jau turi 3 ir daugiau vaikų tai būtinai turi taurelę kilnot. Jei valstybė taip ne išlaidautiu galėtų visiems Lietuvos vaikams po 100e mokėt bent jau nepiltu tiek purvo pasipiktinę ant gausiu šeimu
  • Nesvarbu :
    Nieko jus mielosios nepakeisite as auginu 6 vaikus gaunu 82 eur o pijokai po 122 eur va kur teisibe jiem daugeu reike
  • Edita :
    O jei vaikui buvo paskirta 70 eurų, tai kiek bus dabar dar pakelta
  • Giedrius :
    Kai tik straipsnis apie pašalpas, tai visi Ukmergės intelektualai sugūžėjo į komentarus. Gal eikit darbo dirbti, ar bent knygą kokią paskaitykit, jūsų vaikams nuo to tik geriau bus. Dabar liejat savo tulžį įsismarkavę, sakinio be klaidos neparašydami.
  • Stanislava :
    Skaitau ir galvoju kokie dabar tie zonies pikti vieni kitiem pavydi ,kaltina daugiavaikes seimas vienu vardu pijokais vadina tai yra skaudu .Kuris yra pijokas. Jis ir viena vaika turedamas yra pijokas ko uzkliuva daugiavaikes.?As rusu laikia auginau penkis vaikus .Zinau ka reiskia uzauginti penkis vaikus.Niekas mum nieko nedave.ka patys uzsidirbom ta ir turejom Visi vaikai uzaugo,visi dirba Lietuvoje,bet jie augina tik po viena arba du vaikus nes zino kaip sunku juos uzauginti.As palinkeciau aginti nots po tris vaikus ir daugiau,nes kitaip Lietuvos nebeliks.Gerbiu tas seimas kurios tvarkingai augina daug vaiku.
  • Ruta :
    Vilniaus gatvej daugiavaike jauna mama gyvena veza siuntinius sugyventiniui o trys vaikai purvini alkani
  • Juta :
    Kažkokia nesąmonė. Tiek turtingų šeimų vaikai, tiek biednų gaus vienodas išmokas. Paskuriniu metu LT kur bepažiūrėsi, visur neprotingi pinigų švaistymai. Nesugeba ir nemoka mūsų išrinktieji šalies valdyti. Tad gal reiktų iš užsienio nusisamdyti protingus ekspertus, kad pamokytų lietuvį artoją.
  • Stėbėtoja :
    Nesvarbu,kodėl vaikus grąžina motinoms geriančioms ir niekur neina dirbti.Todėl,kad pinigų gautų išgėrimams,be to vaikai jas girtas tempia namo,mačiau savo akimis,jei kam įdomu galiu ir vardą,pavardę tos motinos parašyti.
  • Stėbėja :
    Nesvarbu,kodėl vaikus grąžina motinoms geriančioms ir niekur neina dirbti.Todėl,kad pinigų gautų išgėrimams,be to vaikai jas girtas tempia namo,mačiau savo akimis,jei kam įdomu galiu ir vardą,pavardę tos motinos parašyti.
  • Davatka :
    Kur jus radot sitoj supistoj lietuvoj,vagiu kraste teisybe. Melagiai vagys parazitai kvadratu. Tuoj mus ubagus sulygins su zeme. Atims ir tai ka turim. Svolaciai
  • Regina :
    Nesuprantu is kur toks poziuris ,kad daugiavaike seima tai butinai jau gerianti ....
  • Liūdna :
    Jei pinigai "vaiko", tai ir išmokos turi būti visiems vienodos. DISKRIMINACIJA. Juk neįgalumą turintys vaikučiai gauna papildomai neįgalumo išmokas,o kas daug vaikų augina - papildomai daugiavaikėms šeimoms skiriamos papildomos išmokos!!!
  • Koks skirtumas :
    As ir to nesupranto kodel iskire tuo vaikus ,kur seimos augina viena ar du vaikus tai vadinas dzin tie vaikai o kas tris ar daugiau tai ant ranku nesioja neligybe kiekvienam lietuvos pilietybe turincem vaikui turetu moketi ligiai kaip ir kitiem visi vaikai vienodi nematau skirtumo viena turi ar penkis visiem turi buti lygiai
  • Bevarde :
    Kur dingo priemoka prie 122€,jei zadeta nuo sausio prideti. Kodel isduotoje pazymoje tebera a122€? Kur dingo?
  • Neturiu :
    Pasalpa paskirta uz gruodi,sausi,vasari. Nuo sausio atseit padides. Tai kodel pazymoje rasoma vistiek po 122€ ir uz sausi ir vasari? Kur dingo priemoka po velniu?
  • Oksana :
    Kada an vaikus bus pinigai kiek laukt galima
  • Sonata :
    bet koks begalinis zmoniu piktumo jausmas,toms seimoms,kurios turi tris ar daugiau vaiku.As pati auginu tris vaikus,pinigu neisvaistom ,geriau pagalvokit ,kad yra ir tokiu ,kurie turi viena ar du vaikus jie tai pat gali kaip cia sakoma pragerti.Kad bambu neskaudetu pasigimdykit tiek vaiku kad burnos uzsisauptu piktu liezuviu.
  • lina :
    nuo kitos savaites pagers net skaudu darosi vaikai pinigu nematys kur auga trys ir daugiau vaiku kurios kelnoja stikliuka ytraugtos y rizika tegu gauna talonais . ka ta valstybe galvoja tegu visiems vaikams skiria po 100 euru ir bus tvarka lietuvoja gal ir prades dyrpti
  • Idijotai :
    Tikrai sodra gali veluoti ir t.t. o kad velavo ismokos pvz dekreto ir kitos mamos per ta laika gavo bedarbio ismoka ir dabar joms suteikia galimybe vel gauti dekreta bet sodra staigiai permoka atskaiciuoja STAIGEI!!! Tai palaukit SODRA kol moterys po gimdymo atsigaus ir grazins ta susikta jusu permoka! O neiskarto is seimu atimkit tas permokas del kuriu jos nekaltos kad permoketa!!!
  • Neringa :
    Niekada nebuvo tiesos is nebus☹
  • Jolanta :
    Pas mane irgi 3vaikai. O kai esi bevyro tai kiek vienas centas yra svarbus seimai. Viskas kainoja vaikus i mokykla isleisti . Pampersai vaistai viskas kainoja . Tai cia tie 100€ galima sakyt lasas juroj.
  • Anonimad :
    Tiek vaikai kur po viena auga tiem vaikam maziau reikia kaip daugevaikem cia gryna neteisybe kad skyrsto visiem po lygiai reik kad butu nes visiem visko reikia.
  • Mama :
    Situaciją vaikas neįgalūs ir pajamos neviršija nustatytų reikalavimų kiek mokės vaikui jei 100 tai vaikui pakelta bus tik 10euru
  • Viktorija :
    Man įdomu tokią situaciją vaikas neįgalūs ir pajamos yra mažesnės nei priklauso kokia išmoka vaikas gaus,nes jei 100tai tik bus pakelta 10euru
  • Rima :
    Sveiki o.kaip vaiko prieziura jai jis turi neigaluma
  • Jūra :
    Man tai idomiai su tais vaiku pinigais,cia yra juk vaiku pinigai,tai kodel tie kurie turi 1 ar 2 vaikus dadeda tik po 10€,o tie kurie turi 3 ir daugiau vaiku po 30€,kuom skiriasi tie vaikai?
  • Pikta :
    Aš turiu 4 ,vaikus nei aš pragariu neivšvaistau,kodėl nepagalvojat,apie normalias šeimas kurie kaip daugiavaikiai po 100eurų gaus,kodėl būtinai prašvaistys ir pan?
  • as :
    Sodra viska gali ir nuskaičiuoti,ir veluoti pašalpos,neįgalumas,tik mes eilinei žmonės jau viska turime mokėti laiku,kodėl taip nėra teisybės,
  • Daina :
    Man labai keista ,tie kurie gaus po 100 EUR ,kodėl tokiu šeimų niekas nepriziuri pinigus usvaisto ,o vaikai alkani???????

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas