Nuomonių telefonas

Leidimas nėra reikalingas

Loreta EŽERSKYTĖ

 

Į redakciją atėjusi Žiedo gatvės 3-čio namo gyventoja skundėsi, kad pirmame aukšte įsikūrus aerobikos klubui, vakarais, nuo 18 iki 19 valandos, iš jo patalpų sklinda tokia garsi muzika, kad pirmame-trečiame aukštuose gyvenančių žmonių butuose negalima išbūti. „Ar galėjo išduoti leidimą tokiai veiklai savivaldybė, jei neatsiklausta gyventojų?“ – teiravosi ukmergiškė.

Savivaldybės gydytoja Dainora Šlinkšienė paaiškino, kad sporto klubai turi turėti higienos pasus, kurių išdavimą tvarko Nacionalinis visuomenės sveikatos centras prie Sveikatos apsaugos ministerijos.

„Savivaldybė jokių leidimų šiai veiklai neišdavinėja. O jeigu yra triukšmas dėl ūkinės veiklos, taip pat reikėtų kreiptis į Nacionalinį visuomenės sveikatos centrą. Jei jie nustato, kad reikia, užsako tyrimus Nacionalinėje visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijoje ir atlieka triukšmo lygio matavimus gyvenamosiose patalpose“, – komentavo savivaldybės gydytoja.

Susisiekėme ir su Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento Ukmergės skyriaus vyriausiąja specialiste Meilute Šalčiūniene. Ji sakė, jog taip pat yra gavę tokį skundą ir jis priimtas nagrinėti. Išsiaiškinta, kad patalpose, esančiose Žiedo gatvės 3-ame name, vykdoma švietėjiška sporto veikla, todėl leidimas nėra reikalingas.

„Norėdami užsakyti triukšmo matavimus ir iškviesti laboratoriją, besiskundžiančius dėl triukšmo gyventojus raštu informavome, kad per penkias dienas jie pateiktų papildomos informacijos – kuriuose butuose ir kokiu laiku galėtų būti atliekami triukšmo matavimai. Deja, niekas informacijos mums nepateikė ir skundo nagrinėjimą teko nutraukti. Jei iš gyventojų sulauktume prašomos informacijos, tyrimas galėtų būti atnaujintas“, – kalbėjo vyriausioji specialistė.

AUTORĖS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Dalia :
    Juk žmonės dirba diena, o sportuoja po darbo
  • Jurgita :
    Diena kodel veikla nevyksta?

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas