Dėl užtrukusios Jaunimo gatvės 58-ojo namo renovacijos gyventojams kilo nepatogumų.

Naujausi, Nuomonių telefonas

Renovacijos pamokos: vieniems butuose karšta, kiti – šąla…

Loreta EŽERSKYTĖ

Sulaukėme Jaunimo gatvės 58 namo gyventojo Gedimino skundo. Ukmergiškis papasakojo, jog daugiabutis, kuriame jis gyvena, renovuojamas. Jo teigimu, stogas ir viršutiniai aukštai sutvarkyti, likęs tik pirmas aukštas ir rūsys. Butuose yra įrengti šilumos apskaitos prietaisai. Gyventojai norėtų taupiai naudoti šilumą, kad mažiau reikėtų mokėti, tačiau jokios įtakos daryti kažkodėl negali.

„Lapkričio mėnuo buvo šiltesnis nei 2018-iais, mūsų namas apšiltintas, bet gavę sąskaitas už šilumą pamatėme, kad mokestis beveik nesumažėjo. Pasikalbame su kitų daugiabučių, kurie yra renovuoti, gyventojais, jie už šildymą moka žymiai mažiau“, – kalbėjo Gediminas.

Taip pat jis sakė, jog butuose yra labai karšta, gyventojai, nepakeldami šilumos, atlapoja langus. Dėl to kreipėsi į UAB „Ukmergės butų ūkis“. Čia esą išsiaiškino, jog vienas šio daugiabučio gyventojas pasiskundęs, kad jam bute šalta, todėl atvažiavę Butų ūkio įmonės darbuotojai visam namui „šildymą atsuko iki maksimumo“.

„Mums atrodo, kad Butų ūkio įmonė savivaliauja. Jie turėtų atsižvelgti ne į vieno gyventojo, bet į daugumos nuomonę. Vienas žmogus negali nuspręsti, kiek šilumos tiekti visam namui,“ – įsitikinęs vyras. Pasak jo, žmonės norėjo renovuoti namą, nes tikėjosi, kad pigiau atsieis šildymas. Tačiau taip nenutiko.

„Kam tada reikalinga renovacija? Norėjome gyventi geriau, patogiau, o realybė priešinga,“ – piktinosi pašnekovas.

Susisiekėme su UAB „Ukmergės butų ūkis“ šilumos vadovu Arūnu Bundoniu. Jis patikino, jog jam situacija Jaunimo gatvės 58 name labai gerai žinoma: „Kol kas šiame daugiabutyje dar vyksta renovacijos darbai. Kol jie nėra baigti ir namas nėra priduotas valstybinei komisijai, gyventojai patys negali individualiai reguliuoti temperatūrą bute. Tai darome mes.“

Pasak vadovo, iš tiesų butuose, kurių lauko sienos apšiltintos, yra šilta. Tačiau pirmame aukšte gyvenantys žmonės kol kas priversti patirti nepatogumų, nes kai kuriuose butuose temperatūra siekė vos 16 laipsnių.

„Mes negalime palikti žmonių likimo valiai, turime taip sureguliuoti šildymą, kad gyventojai nesušaltų. Ne kartą važiavome į vietą, matavome temperatūrą. Situacija sudėtinga, tačiau tai laikina…“ – neslėpė A. Bundonis. Jis taip pat pripažino, jog šiuo atveju pritrūko kai kurių gyventojų geranoriško supratimo.

UAB „Ukmergės butų ūkis“ Pastatų administravimo skyriaus vadovas Andrius Kalesnikas paaiškino, kad minėtąjį namą renovuoja Panevėžyje registruota akcinė bendrovė „Statkorpas“. Šiuo metu jau apšiltintas visas penkiaukštis, išskyrus prie įėjimo esančių dviejų butų virtuvių lauko sienas. Taip pat dar nėra baigta pastato apdaila.

Vadovas pripažino, kad atliekant šio daugiabučio renovaciją būta sutrikimų. Tačiau jis tikisi, jog po švenčių į objektą grįžę statybininkai numatytus darbus užbaigs. Taip pat A. Kalesnikas mano, kad butuose pavyks sureguliuoti šilumos tiekimą ir neliks skundų, jog vieniems yra karšta, o kitiems – šalta.

AUTORĖS nuotrauka

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Giedrius :
    Ech.. va tokia ta mūsų visuomenė. Vienas turi šalti, nes kitiem per karšta. (Nors visa tai kaip suprantama laikina iki kol vaigsis renovacija). "Kodėl turi taikytis pagal vieną?". Paskui tie pat žmonės reikalauja, kad daugiau uždirbantys daugiau mokesčių mokėtų, lygybės ir tt. O patys kažkaip apie kitus negalvoja.
  • Bapkes plauna :
    Pinigų plovimas,ir tiek. Visiškai neapsimoka!!!

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas