Naujausi, Žmonės

Pretenduoja į „Globalios Lietuvos apdovanojimus“

„Globalios Lietuvos apdovanojimų“ vertinimo komisija paskelbė nominantus šių metų apdovanojimams. Tarp jų – ir iš skirtingų užsienio valstybių grįžę keturi mūsų kraštiečiai, keliantys ant kojų kultūrinį Ukmergės gyvenimą.

Tai apdovanojimai, kurie pagerbia visame pasaulyje gyvenančius ir dirbančius lietuvius ar su Lietuva save siejančius asmenis už jų profesinį įsitraukimą į Lietuvos gyvenimą.

Šiemet „Globalios Lietuvos apdovanojimuose“ išskirtos šešios nominacijų kategorijos: Už sugrįžimą pokyčiams regionuose; Už sugrįžimą investicijomis; Už sugrįžimą mokslo žiniomis; Už lietuvių pasaulyje telkimą; Už Lietuvos vardo garsinimą pasaulyje; Už viso gyvenimo nuopelnus.

Apdovanojimams už kūrybiškumo sprogimą tyliame mieste pristatyti po daugelio metų, praleistų Norvegijoje, Nyderlanduose, Portugalijoje, į gimtąją Ukmergę grįžę broliai Kasparas ir Paulius Ramonai, Vaida Gruštaitė ir Artūras Grabauskas. Jie istoriniame miesto pastate įkūrė gastro ir gyvos muzikos barą Gastro pub „Aš būsiu čia“, pavadintą perspektyvios, bet trumpai gyvavusios roko grupės „Afiša“ daina. Taip pat Kasparas ir Paulius 2019-ųjų vasarą atgaivino „Rockmergės“ roko festivalį , kuriame pasirodė alternatyvios Lietuvos roko grupės. Šiuo metu jie įrašinėja albumą, skirtą skatinti emigrantus sugrįžti ir gyventi čia, kviečiant į gimtuosius miestelius.

„Globalios Lietuvos apdovanojimų“ laureatai paaiškės iš karto po Kalėdų – gruodžio 27-ąją – iškilmingos ceremonijos Prezidentūros rūmuose metu. Ją tiesiogiai bus galima stebėti LRT PLIUS kanalu ir internetu LRT.lt portale.

Apdovanojimų laureatus renka komisija, kurią sudaro verslo, visuomenės, mokslo, kultūros ir valstybės institucijų atstovai. Nugalėtojus vienoje kategorijoje – už sugrįžimą pokyčiams regionuose – išrinks visuomenė, balsuodama LRT.lt portale.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Nuomone :
    Ukmergei dar striptizo baro tik truksta....
  • Tuoj :
    Ten tam kabake bus landynes,darbas iki bet kada,kokie dar apdovanojimai alkoholio liūnui
  • Ghgkfnfjd :
    Teko buti. Tieko gero tam kabake.
  • C :
    Simpatiska ta Vaida.
  • Danguolė :
    Atidaryti kabaką ,reiškia kelti kultūrą,šiuolaikinis globalus supratimas

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas