Kriminalai, Naujausi

Padangas badė būdamas nepakaltinamas

Vilniaus regiono apylinkės teismo Ukmergės rūmai paskelbė nutartį baudžiamojoje byloje dėl priverstinių medicinos priemonių taikymo 50-mečiui ukmergiškiui už baudžiamojo įstatymo uždraustų veikų, numatytų Baudžiamojo kodekso 187 str. 1 dalyje – turto sunaikinimą ar sugadinimą, padarymą.

Nusikalstamas veikas, kurios buvo inkriminuojamos kaltinamajam, jis įvykdė praėjusiais metais, rugsėjo 20-osios vakare ir 21-osios naktį. Vyriškis subadė keliolikos automobilių padangas.

Tuomet skelbtais pirminiais duomenimis, nuo piktadario veiksmų galėjo nukentėti per 200 transporto priemonių. Kai kuriuose daugiabučių kiemuose, esančiuose Dukstynos mikrorajone, Maironio gatvėje, miesto centre, kitose vietose, buvo perdurtos visų ten stovėjusių mašinų padangas. Nesirenkant automobilio markės kai kuriems subadyta po vieną, kitiems po tris, keturias.

Nukentėjusieji masiškai skambino į rajono Policijos komisariatą.

Pareigūnai paryčiais sulaikė įtariamąjį. Dėl neprognozuojamų veiksmų policijai gerai žinomas vyras aiškino, jog taip pasielgė dėl to, jog norėjo pamokyti neva plikomis padangomis po miestą važinėjančius vairuotojus.

Nors nukentėjusiųjų buvo nemažai, dauguma pareiškimų policijai net nepateikė. Todėl teismą pasiekė tik keturiolikos asmenų ieškiniai. Nukentėjusieji dėl kaltinamojo veiksmų patyrė įvairaus dydžio nuostolius – nuo 47 eurų iki 250 eurų.

Taip pat prie šios bylos buvo prijungta dar viena nusikalstama veika, kurią įvykdė minėtasis ukmergiškis. Šių metų birželio 8-ąją, apie 14.30 valandą, konflikto metu vyras tyčia metė akmenį į greitosios medicinos pagalbos automobilį „Fiat Ducato“ ir apgadino galinio vaizdo veidrodėlį. Ukmergės pirminės sveikatos priežiūros centras dėl to patyrė 351 Eur žalą.

Ikiteisminio tyrimo metu įtariamasis buvo nukreiptas psichiatrinei ekspertizei, kuri ukmergiškio veiksmus įvertino kaip nepakaltinamus. Atsižvelgdamas į tai bei kitas bylos aplinkybes teismas pripažino, kad kaltinamasis Baudžiamojo kodekso uždraustas veikas padarė būdamas nepakaltinamas, todėl civilinius ieškinius paliko nenagrinėtus. Nukentėjusieji dėl nepakaltinamojo veiksmais padarytos žalos gali kreiptis į teismą LR civilinio proceso kodekso numatyta tvarka.

Teismo sprendimu kaltinamajam skirtas ambulatorinis stebėjimas.

Ši nutartis dar neįsigaliojusi, ji per dvidešimt dienų nuo paskelbimo gali būti skundžiama apeliacine tvarka.

„G. ž.“ inform.

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Jurgita :
    Kam į areštinę vežti?Policijai mažiau darbo
  • Saule :
    Kam į areštinę vežti? Mažiau darbo policijai
  • Nesvarbu :
    Atiduokit tą ligonį nukentėjusiems-greit padarys pakaltinamu ir šiaip manau nebenusikals jis daugiau,taps pareigingu piliečiu.
  • regina :
    Tai kodėl toks pilietis negydomas,vaikšto laisvėje,gal reikia laukti didesnės nelaimės.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas