Iš kairės – G. Gelūnas, M. Džiovenis ir J. Songaila.

Sportas

Bėgikai užbaigė šių metų sezoną

Gruodžio 15-ąją Vilniuje vyko tradicinis, jau 44-ąjį kartą surengtas Kalėdinis bėgimas. Sostinės gyventojus ir svečius linksmino puikiai nusiteikę bėgikai, kurių dauguma buvo persirengę kalėdiniais kostiumais. Šiųmetiniame bėgime dalyvavo beveik 4 tūkst. bėgikų. Tarp jų buvo ir trys Ukmergės bėgimo mėgėjų klubo nariai – Juozas Songaila, Gintautas Gelūnas ir Medardas Džiovenis. Sėkmingai įveikę 12 km distanciją ukmergiškiai baigė šių metų sezoną.

Kaip pasakojo J. Songaila, kuris šiame bėgime dalyvavo 31 kartą, daugelį metų šios varžybos buvo vadinamos Naujametiniu bėgimu, tačiau atgavus Nepriklausomybę jų laikas dažnai sutapdavo su Kalėdomis, todėl ilgainiui prigijo kitas pavadinimas – Kalėdinis bėgimas. Pirmosios varžybos 1975 metais buvo surengtos tam, kad bėgimo entuziastai bendraminčių būryje galėtų atšvęsti Naujuosius metus. Jose dalyvavo 77 bėgikai. Varžybų idėja nepakito ir šiandien. Šimtai bėgimo mėgėjų paskutinį kartą metuose susirenka pasimatyti su draugais, o ištroškę azarto – pasivaržyti.

Šiemet 12 kilometrų distancijoje startavo 1 263 bėgikai, 6 kilometrus pasirinko 1 204 bėgikai, o į 3 kilometrų trasą užsiregistravo 891. Mažųjų „Nykštukų“ bėgime bėgo kaip niekad daug vaikų – net 509. Šiais metais bėgime dalyvavo 14 senjorų, kurių amžius – virš 65 metų. Taip pat į Kalėdinį bėgimą atvyko 365 svetimšaliai iš tokių valstybių kaip Armėnija, Ukraina, Jungtinė Karalystė, Norvegija, Prancūzija, kitų.

Ukmergiškiai pasirinko 12 km distanciją ir sėkmingai įveikė trasą, besidriekusią Vilniaus senamiesčio gatvelėmis bei kalniukais. Visi bėgikai buvo apdovanoti proginiais medaliais.

J. Songaila taip pat sakė, jog gruodžio 1-ąją vienintelis iš Ukmergės dalyvavo Gedimino technikos universiteto bėgimo mėgėjų klubo „Inžinerija“ ir Vilniaus miesto savivaldybės antrą kartą surengtame „Saulėtekio maratone“. Tai pirmas ir kol kas vienintelis maratonas Lietuvos sporto padangėje žiemos metu.

Bėgikams buvo pasiūlytos keturios distancijos: maratonas, pusmaratonis (21 km), 12,6 km ir 4,2 km bėgimai bei patiems mažiausiems – 400 m vaikų bėgimas.

Pasak J. Songailos, dalyviams pasirinktą distanciją reikėjo įveikti ratais, trasa buvo ekstremali, teko bėgti į kalną, leistis stačia pakalne, dar šiek tiek smagumo įnešė iškritęs pirmasis sniegas.

Pagrindinėje distancijoje – maratone – finišavo 50 dalyvių, tarp kurių buvo ir ukmergiškis.

Visiems pasiekusiems finišą buvo įteikti originalūs atminimo medaliai.

„G. ž.“ inform.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas