Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Kalėdinis kelionės maršrutas: dovanų – į Ąžuolinę, sniego – link Veisiejų

Mindaugas SAMKUS

Per visą Lietuvą išsibarstę kaimų pavadinimai byloja apie šilčiausias metų šventes, o gyvenvietėse esančioms gatvėms suteiktas ne vienas šventinius ir žiemiškus akcentus turintis pavadinimas.

Remiantis Registrų centro tvarkomo Adresų registro duomenimis, prieš didžiąsias metų šventes dovanų savo artimiesiems ieškantys turėtų aplankyti Vilniaus rajone esantį Ąžuolinės kaimą, kuriame dovanų pasirinkimas tikrai didelis – šioje gyvenvietėje yra net 14 skirtingų Dovanų gatvių.

Toliau kelionės maršrutas galėtų pakrypti į Švenčionių rajoną, kuriame rasite šiltai jus nusiteikusį priimti Kūčių kaimą. O kad Kūčių stalas būtų gausesnis, būtinai užsukite į Šakių rajone esantį Kisielių kaimą arba Jonavos ir Prienų rajone esančias Kisieliškių gyvenvietes. Šventinį stalą ruošiančios šeimininkės turėtų suplanuoti kelionę ir į Kalvarijos savivaldybėje esantį Aguonio kaimą.

Kalėdos ryškiausią antspaudą Lietuvos žemėlapyje yra palikusios Dzūkijoje – būtent šiame krašte yra net trys šventiškai nuteikiantys pavadinimai. Varėnos rajone – Kalėdonių kaimas, o šiame rajone esančiame Vydenių kaime galima rasti Kalėdonių gatvę. O štai Lazdijų rajone šventinėmis nuotaikomis alsuoja Kalėdiškių kaimas, kuris, beje, yra Kučiūnų seniūnijoje.

Na, o kad Kalėdos ir Naujieji metai būtų balti ne tik dainose ir atvirutėse, vertėtų aplankyti tas vietas, kurių pavadinimai byloja apie ten esantį sniegą. Nuo paskutinio sustojimo toli keliauti nereikės, kadangi tame pačiame Lazdijų rajone, netoli Veisiejų, galima surasti Snaigyno kaimą, o tęsiant kelionę link Druskininkų rasite Snaigupės kaimą. Sniego taip pat galima ieškoti ir kituose Lietuvos kraštuose, esančiuose Sniegoniškių, Sniegiškių ar Sniegių kaimuose.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas