Paskaitas skitė bendruomenės pareigūnė D. Novikienė.

Sveikata

Mokėsi smagiai leisti laisvalaikį

Rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos biuras ir Jaunimo laisvalaikio centras Rečionyse 5–8 klasių moksleiviams, kuriems sunkiau sekasi integruotis bendrajame ugdymo procese, organizavo stovyklą „Laisvalaikį mokausi leisti turiningai“. Pagrindinis jos tikslas – ugdyti vaikų socialinius įgūdžius, mokyti leisti laisvą nuo pamokų laiką aktyviai, sveikai, kūrybingai ir tolerantiškai. Stovykloje netrūko juoko, džiaugsmo, kiekviena diena buvo kupina naujų potyrių ir veiklų.

Stovyklautojams įdomias paskaitas skaitė rajono Policijos komisariato bendruomenės pareigūnė Daiva Novikienė, galimybę išbandyti fizines jėgas suteikė Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiai gelbėtojai.

Vienas iš vadovų Tadas Petrikas ne tik vedėsi vaikus į patyriminį žygį rajono miškais, bet ir atskleidė jiems išgyvenimo gamtoje paslaptis. Tai buvo puiki galimybė praleisti laiką aktyviai ir išbandyti savo pajėgumą. Vakarais jaunimas žiūrėdavo įvairius filmus, kurie vėliau būdavo aptariami su vadove Rugile Smoliakaite. O kur dar įvairūs ir nuotaikingi žaidimai su stovyklos vadovu Georgijumi Smoliaku.

Kiekvieną vakarą stovyklautojai dalinosi dienos įspūdžiais, vyko refleksijos. Būdami kartu moksleiviai ne tik patyrė daug teigiamų emocijų, bet ir mokėsi draugiškumo, tolerancijos bei partnerystės.

„G. ž.“ inform.

Vaikai išbandė įvairias veiklas.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas