Nuotrauka iš redakcijos archyvo.

Aktualijos

Meno mokyklos vadovo konkursą laimėjo Klavdija Stepanova

Lapkričio 26 dieną įvyko savivaldybės skelbtas konkursas Meno mokyklos direktoriaus pareigoms užimti. Jį laimėjo vienintelė pretendentė K. Stepanova.

2018-ųjų birželio mėnesį Meno mokyklos direktoriaus pareigas aštuonerius metus ėjusiam Egidijui Petrikui pasiprašius atleisti iš vadovo pareigų, pernai liepą buvo paskelbtas konkursas į atsilaisvinusią vietą.

Atranka buvo numatyta lapkričio 12 dieną. Tačiau ji neįvyko, nes nebuvo nė vieno pretendento. Po to konkursas skelbtas pakartotinai, dokumentus konkursantai galėjo pateikti iki 2019 metų kovo 15 dienos. Tačiau ir vėl norinčių neatsirado.

Šiemet liepos 8 dieną savivaldybė dar kartą paskelbė konkursą. Pretendentų dokumentų buvo laukiama iki lapkričio 12 dienos.

Šįkart tapti Meno mokyklos vadove pretendavo vienintelė K. Stepanova.

Kaip sakė savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Vaidotas Kalinas, pretendentė pademonstravo geras žinias ir surinko reikiamą balų skaičių.

Anot vedėjo, iš specialiųjų tarnybų laukiama pažymų, reikalingų tokias pareigas einančiam darbuotojui, jas gavus konkurso laimėtojos kandidatūra bus teikiama svarstyti artimiausiam Savivaldybės tarybos posėdžiui.

1964 metais gimusi K. Stepanova yra dirbusi pedagoge keliose rajono ugdymo įstaigose, aktyviai dalyvavo nevyriausybinių organizacijų veikloje, buvo rajono Vietos veiklos grupės pirmininke. Kaip Lietuvos socialdemokratų partijos narė kandidatavo į Savivaldybės tarybą ir du kartus – 2011–2015 ir 2015–2019 metais buvo išrinkta Tarybos nare. K. Stepanova ėjo savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo pareigas, pastaruosius ketverius metus – mero pavaduotojo.

Kadangi mero pavaduotojas yra politinio pasitikėjimo valstybės tarnautojas, jis atleidžiamas iš pareigų, kai baigiasi politinio pasitikėjimo valstybės tarnautoją į pareigas priėmusio valstybės politiko ar kolegialios valstybės institucijos įgaliojimai, šiuo atveju – Savivaldybės tarybos kadencija. Dėl šios priežasties K. Stepanova liepos mėnesį buvo atleista iš vicemero pareigų.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • kėdžių perstumdymas :
    Kadangi vicemero postą teko užleisti Balčiūnienei, išmestai iš administracijos direktoriaus pavaduotojų, nes pasikeitė tas direktorius. Negi eis Stepanova dirbt prasta kaimo mokytoja, kuria Rečionyse dirbo iki įstojant Į Sakalo kuopelę ir iki giminaičio Varžgalio protežė į Savivaldybės postus..Fui Verda, kunkuliuoja darmajedai savo sultyse, persistumdo postų kėdes ir neraudonuoja
  • TT :
    Sėkmės direktorei, menui labai pasisekė
  • Pedagogas :
    Didžiausi sveikinimai-Menas bus gerose rankose!
  • Šiaip :
    Sveikinimai ir sėkmės dirbant :).
  • Roze :
    Būsi partijoj-turėsi tikrai darbo vietą.
  • Saule :
    Nestebina

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas