Aktualijos

Laiku nedeklaravo privačių interesų

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) vertino keturių Ukmergės rajono savivaldybės tarybos narių – Audronės Augustėnienės, Angelės Jokubynienės, Danutės Užkurėlytės ir Daliaus Varno – elgesį. Tyrimas buvo pradėtas rugsėjo 25 dieną VTEK iniciatyva. Buvo aiškinamasi, ar šie valstybės politikai nepraleido įstatyme nustatyto termino privačių interesų deklaracijoms pateikti, kai pradėjo eiti savivaldybės tarybos narių pareigas.

Gruodžio 4 dieną vykusiame posėdyje VTEK nusprendė, kad minėtieji keturi rajono Savivaldybės tarybos nariai laiku nedeklaravo privačių interesų. Tokiu elgesiu jie pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimus.

A. Augustėnienė ir D. Varnas į Tarybą išrinkti pirmą kartą, A. Jokubynienė ir D. Užkurėlytė Savivaldybės tarybos narių mandatus buvo laimėjusios ir ankstesniuose rinkimuose.

Kaip teigiama pranešime, privačius interesus deklaruojantys asmenys privalo pateikti deklaraciją elektroninėmis priemonėmis per 30 kalendorinių dienų nuo jų išrinkimo, priėmimo ar paskyrimo į pareigas dienos. Savivaldybės tarybos narys visas valstybės politiko ir savivaldybės bendruomenės atstovo teises įgyja po to, kai prisiekia Vietos savivaldos įstatymo nustatyta tvarka. Tiriant nustatyta, kad minėtieji politikai nesilaikė privačių interesų deklaracijos pateikimo terminų.

VTEK pažymi, kad privačių interesų deklaravimas yra viena iš veiksmingiausių viešųjų ir privačių interesų konfliktų valstybinėje tarnyboje prevencijos priemonių, kurianti pasitikėjimą viešuoju sektoriumi. Jei valstybinėje tarnyboje dirbantys asmenys nedeklaruoja privačių interesų, daroma žala valstybinės tarnybos skaidrumo įvaizdžiui.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • "chlapuškė" :
    "G. ž." informacija, švelniai tariant, nėra teisinga, kad Varnas į tarybą išrinktas pirmą kartą. Galima būtų pasitikslinti, paieškojus ir susiradus toje pačioje "G. ž." dar 2017 m. publikuotą straipsnį "Politikas karjerą pradėjo nuo žemiausio laiptelio", kuriame paminėta jo, kaip tarybos nario, veikla. Truputį pro šalį...... :)))
  • Emigrantas :
    Mest lauk.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas