Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos

Mokestis už apskaitos prietaisus gali žymiai padidėti

Nuo sausio 1 dienos gali žymiai pabrangti UAB „Ukmergės šiluma“ atsiskaitomųjų karšto vandens apskaitos prietaisų aptarnavimo mokestis – nuo 0,69 Eur už vieną prietaisą iki 1,14 euro. Tai įvyks, jei Tarybos nariai gruodžio 19 dieną posėdyje patvirtins teikiamą sprendimo projektą „Dėl UAB „Ukmergės šiluma“ atsiskaitomųjų karšto vandens apskaitos prietaisų aptarnavimo mokesčio nustatymo“. Viena kainos didėjimo priežasčių – teismo sprendimas dėl 228,32 tūkst. Eur kompensacijos mokėjimo uždarajai akcinei bendrovei „Miesto energija“.

Kaip „Gimtajai žemei“ sakė UAB „Ukmergės šiluma“ direktorius Vydas Paknys, kaina didėtų dėl trijų veiksnių. Anot direktoriaus, gegužės mėnesį Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija patvirtino naują Atsiskaitomųjų karšto vandens apskaitos prietaisų aptarnavimo mokesčio skaičiavimo metodiką.

„Šiame dokumente nurodoma, kad skaičiuojant apskaitos prietaisų aptarnavimo mokestį turi būti įvertinamos būtinosios apskaitos prietaisų aptarnavimo sąnaudos ir investicijų grąža. Kita priežastis – šiuo metu vartotojams taikomas tarifas patvirtintas 2016 m. gruodžio 22 dieną, jo galiojimo laikotarpiu teikiamos paslaugos sąnaudos padidėjo“, – teigė V. Paknys.

Tarifai bus didinami ir dėl to, kad teismo sprendimu UAB „Ukmergės šiluma“ uždarajai akcinei bendrovei „Miesto energija“ privalės sumokėti kompensaciją už karšto vandens skaitiklius ir 6 proc. palūkanų, iš viso – 228,32 tūkst. Eur.

UAB „Ukmergės šiluma“ karšto vandens vartotojams yra įrengusi 9 512 atsiskaitomųjų karšto vandens apskaitos prietaisų, bendrovė karštą vandenį tiekia 6 764 vartotojams.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Lietuvis :
    Nu ką čia galima dar pridėti,nauji metai ateina su naujais mokesčiais,kaip visada.....
  • Piliete beveik emigrante :
    Jiems reikialai uz dykadeda.mes i taip mokam uz vandeni,kuris gamtoje yrao ne gaminamas.turim moketi tik patarnavimo abonentini mokesti ,kaip as moku Anglijoje.
  • Lietuve :
    Man ju nereikia.imone deda.imones lesomis ir turi but .apnaglejo jau visiskai.tai tadavisur lai aomokesrina.Valgyklos inventoriu-saukstus,parduotuvese-krepselius kad dedam maista.vagys aplink .bloga jau ziuret ir gyvent.tik emigracija.Bekit jaunimas is sitos salies.Bankrotas vistiek gresia.Istorijos vadoveliuose proanukiai ka skaitys.... nzn baisu....
  • nemo :
    Na,ką,gerbiamieji?Kaip prasidėjo "pats pigiausias istorijoje šildymo sezonas"?O ir ar nereikėtu prisiminti,kad nemokamų pramogų su liaudies dainomis,joninių laužais ir karštais kopūstais įdarytais čeburėkais nebūna :)
  • Ant :
    Tai čia ir yra gerovės valstybė.
  • Algis :
    Ta tik valdzia ir sugeba
  • ona :
    kada bus gana?
  • Buvusių nebuna :
    Ale gi ir žulikai ir plėšikai.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas