Aktualijos, Naujausi

Vyskupas pristatė naująjį Ukmergės dekaną

Loreta EŽERSKYTĖ

Sekmadienio vidurdienį į šv. Mišias Ukmergės Šv. apaštalų Petro ir Povilo parapijos bažnyčioje susirinkę tikintieji turėjo progą susipažinti su naujuoju klebonu ir Ukmergės dekanato dekanu kunigu Raimundu Kazaičiu. Jį ukmergiškiams pristatė dvasininką į šias pareigas lapkričio 5 dieną paskyręs Kauno arkivyskupijos apaštalinis administratorius vyskupas Algirdas Jurevičius. Iki šiol 49-erių kunigas šešiolika metų ėjo Jonavos rajono Kulvos Švč. Mergelės Marijos ir Žeimių Švč. Mergelės Marijos Gimimo parapijų klebono pareigas.

Pradėdamas šv. Mišių auką vyskupas pažymėjo, jog naujojo Šv. apaštalų Petro ir Povilo parapijos klebono tarnystė prasideda kartu su liturginių metų pradžia. Adventas – Kristaus gimimo šventės laukimas, reiškia atėjimą. Bažnyčia kviečia pasiruošti tam, dvasiškai atsinaujinti, melstis ir laukiant Kristaus budėti.

„Parapijoje pareigas pradeda naujasis klebonas. Tai bus visiems nauja patirtis, nauja pradžia, nauja dvasinė kelionė. Tikiu, kad prasidėjęs Advento laikas atneš jums daug dvasios patirčių, daug ramybės jūsų širdims“, – sakė vyskupas A. Jurevičius.

Kreipdamasis į gausiai susirinkusius parapijiečius kunigas R. Kazaitis sakė, jog yra tikintis Dievu ir žmonėmis, todėl jam reikės „gyvų akių, gyvų širdžių“. Jis vertybe laiko popiežiaus Pranciškaus ištartus žodžius, kad Bažnyčia turi būti paprasta ir laisva.

„Gavote paprastą kunigą, ne vadybininką, ne verslininką. Nepažadu jums pramušinėti milijonų, neturiu jokių ryšių su kažkokiais neaiškiais pasauliais“, – kalbėjo klebonas ir prisipažino norįs, kad kiekvienam tikinčiajam reikėtų šitos parapijos, kad kiekvienas būtų svarbus, o visus darbus kartu darytų visa bendruomenė.

„Ačiū, kad šiandien taip gausiai atvykote. Manau, kad bendrausime. Tiek, kiek kiekvienas norės. Bet nuo jūsų norų, įsipareigojimų bendruomenei labai daug kas priklausys – kaip atrodys mūsų šventovė, mūsų parapija, koks bus mūsų bendravimas“, – sakė naujasis parapijos ganytojas.

Naujasis Šv. Apaštalų Petro ir Povilo bažnyčios klebonas R. Kazaitis yra kilęs iš Raseinių. Jo 56-erių brolis Virginijus – taip pat kunigas, jis tarnauja Šeduvos Šv. Kryžiaus Atradimo parapijos klebonu.

R. Kazaitis baigęs Kauno kunigų seminariją kunigu įšventintas 1997 metų sausį. Kulvos ir Žeimių parapijose jis tarnavo nuo 2003 metų lapkričio.

Kaip jau laikraštyje esame rašę, nuo 2014-ųjų pavasario Šv. Apaštalų Petro ir Povilo bažnyčios klebonu ir Ukmergės dekanu tarnavęs 45-erių Vaidas Bartkus šių pareigų ir kunigystės atsisakė savo noru.

AUTORĖS nuotraukos

Pasibaigus šv. Mišioms parapijos tikintieji naujajam klebonui (kairėje) įteikė gėlių ir kepalą duonos. Atsidėkodami už viešnagę vyskupui dovanojo keptų saldumynų.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

  • As :
    Oi koki.gera.kuniga gavot mums jo truksta
  • nemo :
    Sutinku.Bet Jus,gerbiamasis,skirkite asmeninius santykius ir į moralinio autoriteto, "tarpininko tarp žmogaus ir dievo" vardą pretenduojančio piliečio poelgius.
  • to nemo :
    Garantija gyvenime yra juokingas dalykas. Pvz.: kur garantija, kad ramiai pietaujanti vienas kitam besišypsanti sutuoktinių pora nerezga planų naudingai išsiskirti?
  • Šura :
    O jūs J.Ragauską paskaitykit....
  • Šura :
    O jūs J. RAGAUSKĄ paskaitykit...
  • Jaronimas :
    gal Gimtoji Žemė galėtų atlikti žurnalistinį tyrimą kur dingo ankstesnysis kunigas?
  • Velnias :
    Kodel vatikane korupcija ir daug pedofilu
  • nemo to Irena :
    O prasmė? Kas garantuoja,kad "nuodėmklausys" tuo momentu pats nerezga pabėgimo pas mergas su visu "biudžetu" plano?
  • Ogi :
    Baznycia ne verslas.patrauklumas ne svarbesnis uz tikejima.Zmogus arba tiki arba ne ;)..O pristate nauja tarpininka tarp Dievo ir zmoniu.Ir ne tiek svarbu, kas jis. I baznycia einama melstis :)
  • Irena :
    Ateikite į bažnyčią prieš Šv. KALĖDAS ir pamatysite užsiraičiusias eiles jaunų žmonių prie klausyklų laukiančių atlikti atgailą.
  • Rimas :
    Žmonės protingeja, todėl ir jaunų žmonių mažai ...
  • Jurgita :
    Ar Katalikų bažnyčia Ukmergėje yra patraukli jaunam žmogui?
  • Jurgita :
    Mažai matau jaunų veidų.Kodėl?

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas