Kriminalai

Vykdė prevencinę priemonę

Asta KROGERTIENĖ

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Komunikacijos poskyrio specialistė

Vilniaus apskrities VPK Ukmergės rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnai organizavo priemonę, skirtą Tarptautinei žmonių su negalia dienai paminėti. Jos tikslas – atkreipti vairuotojų dėmesį, paraginti nepažeisti Kelių eismo taisyklių ir nestatyti automobilių tose vietose, kurios pažymėtos ženklu „Neįgalusis“.

Žmonių su negalia diena pradėta minėti 1983 m., aktyviai supažindinant visuomenę su neįgaliųjų problemomis.

Vairuotojai turėtų būti supratingi ir atminti, kad neįgaliųjų transporto priemonei skirta vieta yra platesnė, nes ji reikalinga tam, kad judėjimo negalią turintis asmuo galėtų patogiai persėsti iš savo automobilio į neįgaliojo vežimėlį. Pastatydami transporto priemonę kelio ženklo „Stovėjimo vieta“ su papildoma lentele „Neįgalieji“ galiojimo zonoje ir neturėdami skiriamojo ženklo „Neįgalusis“ arba asmens su negalia automobilio statymo kortelės, vairuotojai pažeidžia Kelių eismo taisyklių reikalavimus. Tokio pobūdžio pažeidimas gali užtraukti administracinę atsakomybę pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 417 straipsnio 2 dalį ir vairuotojui gali būti paskirta bauda nuo 30 iki 90 eurų.

AUTORĖS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Viskas teisėta :
    Jei su bemsu tai aišku kad neigalus ir viena koja jau grabe, tiksliau organų donoras.
  • Bmw savininkas :
    As visad statau ir statysiu i neigaliuju vietas geriau bauda gaut negu nuo debilu apdauzytu dureliu kaskart masina perdazinet
  • BMW :
    O ko stebetis?Negere,neruke,nesamoniu nerasinejo ir nusipirko BMW...
  • Che :
    Kaip nekeista neigaliuju vietose stovi dazniausiai prabangus BMW.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas