J. Jasponytė.

Kultūra, Naujausi

Vlado Šlaito premija – Jurgitai Jasponytei

Arvydas PĖŠINA

Literatūrinės Vlado Šlaito premijos teikimo iškilmės šiais metais persikėlė į Kultūros centro dailės galeriją. Čia skambėjo muzika, sveikinimai ir, žinoma, poezija.

Renginį vedusi aktorė Rita Juodelienė pradėti iškilmes pakvietė jaunąsias Meno mokyklos Muzikos skyriaus violončelininkes su mokytoja Angele Adamoniene. Renginyje latviškai dainavo Meno mokyklos Muzikos skyriaus jaunių choras „Rūta“ (vad. Adelė Mikalkienienė). Apie Vladą Šlaitą ir jo kūrybą pasakojo Deltuvos kultūros almanacho „Eskizai“ redaktorius Vytautas Česnaitis. Žemaitkiemio seniūnijos seniūnė Rita Mikutienė, atvežusi viksvų, kad susirinkusieji pajustų V. Šlaito tėviškės dvasią, kvietė atvykti į Žemaitkiemį. Rajono meras Rolandas Janickas susirinkusius pavadino šeima, nes „čia renkasi poezijos, muzikos, meno mylėtojai“.

Šiemet Vlado Šlaito premijai buvo nominuoti Monika Blauzdienė, Stasys Lipskis, Viktoras Žilinskis, Juozas Žitkauskas ir J. Jasponytė. Pastaroji kūrėja, kilusi iš Zarasų krašto, dabar gyvenanti Vilniuje, ir tapo dvidešimtąja laureate.

Šventę baigė poetė, literatūrologė Lina Buividavičiūtė, apžvelgusi nugalėtojos kūrybą. Savo mintis išsakė ir Ukmergės literatų draugijos „Versmė“ atstovė, poetė Leonora Jankeliūnienė.

Iškilmėse dalyvavo poezijos, meno mylėtojai.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas