Nuomonių telefonas

Bibliotekėle turėtų rūpintis ir ukmergiškiai

Genovaitė KAZIELIENĖ

 

Marijona klausė, kur dingo miesto centre įrengta dėžutė, kurioje buvo galima įdėti knygų, leidinių arba iš jos paimti norimus. „Kažkodėl dėžutė dingo, beliko tik stovas, nors ukmergiškiams ji buvo labai naudinga. Aš turiu žurnalų, knygų, kurie man jau nereikalingi, o juos sudeginti nekyla ranka, tačiau dabar tų leidinių nėra kur palikti“, – samprotavo skaitytoja.

Šios viešosios atviros bibliotekėlės pastatymo iniciatorė – ukmergiškė, dabar gyvenanti Vilniuje, dirbanti Valstybiniame Vilniaus Gaono žydų muziejuje edukacinių programų vadove Jurgita Jackevičiūtė. Ji sakė, kad dažnai lankosi gimtajame mieste ir jai kilo mintis įrengti bibliotekėlę po atviru dangumi. Tokia akcija vykdoma visame pasaulyje, šios knygų mainų veiklos principas – bet kuris praeivis gali paimti knygą ir vietoj jos atnešti kitą, perskaitytą. Iniciatyva skirta knygoms ir skaitymui populiarinti bei skatinti žmones būti bendruomeniškiems, dalintis spaudiniais. Idėją mergina įgyvendino prieš beveik ketverius metus. Ukmergėje esanti bibliotekėlė turi unikalų registracijos numerį ir oficialiai užregistruota pasauliniame tinkle.

Tačiau per tuos metus atvirame ore esanti dėžutė sukiužo, įskilo stiklas. Tad ją buvo būtina remontuoti. „Kadangi gyvenu Vilniuje, nuvežiau pas dizainerį, kuris dėžutę suprojektavo, sukūrė, ją sutvarkyti“, – sakė J. Jackevičiūtė.

Meistras įdėjo kitą, patvaresnį, stiklą, panaikino pelėsį, sutvarkė stogelį, sutvirtino kitas detales. Mergina užsiminė, kad už remontą meistras paprašė nemenkos sumos, ir jai pačiai reikėtų už tai sumokėti. „Manau, kad ši bibliotekėlė ukmergiškiams reikalinga, todėl prie dėžutės remonto apmokėjimo galbūt galėtų prisidėti savivaldybė ar bendruomenė. Tikiuosi, kad tai ir įvyks, bibliotekėlė jau prieš Kalėdas vėl džiugins miestelėnus“, – kalbėjo kraštietė.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas