Poetė E. Miliušytė-Brazdžiūnė.

Kultūra

Poezijos popietė „Rudens voratinklio lašeliais“

Dalia TAMOŠIŪNIENĖ

Vlado Šlaito viešosios bibliotekos Atkočių kaimo padalinio vyresnioji bibliotekininkė

„Vejuosi ir pavyti negaliu,

O, rodės, jau laikiau už rankos.

Žinojau, kad ne amžiams, kad trapu,

Kad karštyje greičiau išdžiūsta lankos.

Kad laimę reikia paslapčia laikyt.

Ne šaukti garsiai, o susupt į tylą

Ir maldoje nuolankiai paprašyt,

Tegul ji niekad nesubyra.“

/Egmilė/

Poezija be galo tinka rudeniui! Mažiau judesio, mažiau bėgimo. Pats laikas sustoti ir tiesiog klausytis, ką kalba ruduo, jausmai, poezija… Klausytis ir suprasti. Praskriejusi vasara atnešė šlamančius rudens lapus, o kartu ir poezijos natas į Atkočių kaimo biblioteką.

Lapkričio 12 dieną poezijos mylėtojai rinkosi į žinomos Jonavos krašto poetės Eglės Miliušytės-Brazdžiūnės, prisistatančios slapyvardžiu Egmilė, kūrybos popietę „Rudens voratinklio lašeliais“. Taip pavadinta ir vienuoliktoji viešnios knyga, o iš viso jos kūrybos bagaže – jau dvylika poezijos rinkinių.

Egmilė – socialinio tinklalapio „Eilėraščio taku“ administratorė, savo eiles publikuojanti „Egmilės klėtelės“ paskyroje. Poetės eilėmis skamba populiarios dainos, kurias itin pamėgęs žinomas atlikėjas Stasys Liupkevičius, jas mielai dainuoja vokaliniai šalies kolektyvai.

Kartu su poete atvyko ir Jonavos Trečiojo amžiaus universiteto moterų vokalinio ansamblio „Vakarė“ vadovė Danutė Dobilaitytė-Kasparavičienė, nuotraukose įamžinusi šį susitikimą.

Skambėjo eilėraščiai, vienas už kitą jausmingesni, sukeldami begalę pačių įvairiausių emocijų. Tai išgyventos, išmylėtos, nuoširdžiai perteiktos eilės, kurių klausantis ne vieną skaitytoją aplankė patys geriausi jausmai.

Mažame kaimelyje Atkočiuose viešnia buvo nustebinta paprastų kaimo žmonių nuoširdumu, dėmesingumu ir širdžių šiluma. Kai kurios klausytojos prisipažino, kad sunku buvo sutramdyti ašaras, nes taip lietė širdį Egmilės eilės…

Pasiklausę poezijos, tęsėme nuoširdų pokalbį prie arbatos ir kavos puodelio. Bibliotekininkė dėkojo viešnioms ir skaitytojams už šiltą bendravimą, už sielą šildančią poeziją, jaukią susitikimo nuotaiką.

D. DOBILAITYTĖS-KASPARAVIČIENĖS nuotr.

Bibliotekos lankytojos klausėsi skaitomų eilių.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas