Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos

Laiku sumokėjo 8 tūkstančiai ukmergiškių

Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (Vilniaus AVMI) informavo, kad 8 tūkstančiai Ukmergės rajono savivaldybės gyventojų laiku sumokėjo jiems paskaičiuotą žemės mokestį. Naujausiais duomenimis, savivaldybės gyventojai jau sumokėjo daugiau nei 497 tūkst. eurų, įmonės – daugiau nei 55 tūkst. eurų žemės mokesčio.

Vilniaus AVMI duomenimis, Ukmergės rajono savivaldybės biudžetas 2019 m. turėtų pasipildyti apie 700 tūkst. eurų žemės mokesčio suma: apie 642 tūkst. eurų sumokės gyventojai, apie 58 tūkst. eurų – įmonės ir kiti juridiniai asmenys.

Daugiau nei 75 proc. visos šalies gyventojų laiku sumokėjo jiems paskaičiuotą žemės mokestį. Šiuo metu gyventojai jau sumokėjo daugiau nei 27,2 mln. eurų, įmonės – kiek daugiau nei 5,5 mln. eurų žemės mokesčio.

Iš viso šalyje yra daugiau nei 1 mln. žemės mokesčio mokėtojų. Dėl savivaldybių nustatytų lengvatų mokestį moka ne visi žemės savininkai – šiais metais jį turi mokėti apie 709 tūkst. gyventojų ir įmonių. Skaičiuojama, kad į savivaldybių biudžetus 2019 m. pateks apie 41,3 mln. eurų žemės mokesčio.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Petka :
    Ne nuomos..... Moki už tai kad turi žemės gabalėlį nesvarbu nuosavas ar valstybinis..... Mescionim gi už butus nereik mokėt o kaimiečiai moka už tai, kad namas stovi ant žemės
  • Kaimynas :
    Aplamai už ka tas mokestis?Ka daro su tais pinigais?čia gaunasi nuomos mokestis?
  • Patiko :
    Patiko

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas