Ansamblis „Bičiuliai“ ir J. Kazėnas.

Žmonės

Viešnagė Tiltų bendruomenėje

Tamara REINGARDTIENĖ

Ansamblio „Bičiuliai“ dalyvė

Ukmergės miesto bendruomenės pirmininkas Julius Kazėnas mūsų ansambliui „Bičiuliai“ perdavė kvietimą į šventę „Svečiuose pas sosiedus“, kurią organizavo Trakų rajono Tiltų bendruomenė. Nors ir tolimi kaimynai esame, bet su šia bendruomene šiltas ir nuoširdus bendravimas mus sieja jau daugelį metų.

Už lango vėlyvas ruduo, bet su džiaugsmu vykome į šį gražų kaimą, garsėjantį ekologiniais ūkiais. Tolimas kelias neprailgo – važiuodami grožėjomės apylinkių, ypač Rūdiškių miško, nuostabiu kraštovaizdžiu.

Naujuose, jaukiuose Tiltų bendruomenės namuose mus šiltai ir nuoširdžiai priėmė bendruomenės pirmininkė Laimutė, meno vadovė ir visi renginio dalyviai.

Gausiai susirinkusi Tiltų bendruomenė, kurioje matėme daug jaunų žmonių ir vaikų, šventė savo bendrijos bei liaudiškos muzikos kapelos veiklos dešimtmetį. Džiugu, kad tai gyvybinga, jauna bendruomenė, kurianti savo ateitį protėvių žemėje.

Į šią šventę sugužėjo Trakų kultūros rūmų kolektyvai: Dusmenų folkloro ansamblis ,,Dusmena“, Onuškio liaudiškos muzikos kapela ,,Samė“, Aukštadvario etnografinis ansamblis „Verknė“, taip pat pasirodė Rūdiškių kultūros centro folkloro ansamblis ,,Diemedis“ bei Ukmergės miesto bendruomenės klubo ansamblis „Bičiuliai“.

Po visų sveikinimų ir apdovanojimų nuotaikingą dviejų valandų koncertą pradėjo Tiltų bendruomenės liaudiškos muzikos kapela, o baigė koncertą mūsų ansamblis „Bičiuliai“.

Daugiausiai skambėjo to krašto liaudies dainos, o mes atlikome romantiškas ir savo išskirtinumu sužavėjome vietinę publiką. Mūsų pasirodymas susilaukė daug karštų aplodismentų ir padėkos.

Visi meno kolektyvų dalyviai buvo apdovanoti angelų statulėlėmis, kad primintų Angelų kalvą, įrengtą netoli kelio Trakai-Rykantai.

Dar ilgai vakarojome, dainavome, bendravome su nuoširdžiais šio krašto žmonėmis ir vaišinomės ekologiškais skanėstais, paruoštais vietinių kulinarų. Niūrų lapkričio vakarą sielas praskaidrino nuostabus pasibuvimas tarp mielų bičiulių.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas