Renginio metu apdovanoti konkurso „Metų ūkis-2019“ dalyviai, nominantai ir kiti pažangūs ūkininkai.

Naujausi, Žmonės

Rajono ūkininkai atšventė darbų pabaigtuves

Arvydas PĖŠINA

Baigus darbus laukuose ir pradėjus rengti techniką ateinantiems metams, rajono žemdirbiai renkasi į savo šventę. Šįkart Kultūros centre ūkininkus sveikino žemės ūkio ministras Andrius Palionis, Seimo narys Juozas Varžgalys, rajono meras Rolandas Janickas, rajono Savivaldybės tarybos Kaimo ir aplinkosaugos komiteto pirmininkas Algirdas Kopūstas, Ukmergės rajono žemdirbių asociacijos pirmininkas Algirdas Valaiša, daug kitų svečių. Buvo apdovanoti konkurso „Metų ūkis-2019“ nugalėtojai.

Vakaro vedėjo Giedriaus Leškevičiaus į sceną pakviestas R. Janickas teigė, kad didžiuojasi rajono žemdirbiais. „Jūs tęsiat savo senelių, protėvių tradicijas“, – pažymėjo meras. J. Varžgalys pasidžiaugė, jog malonu važiuoti pro suartus, sutvarkytus laukus. A. Kopūstas priminė, kad svarbiausias darbas žemėje – auginti duoną. Bet daugelis valdžios atstovų tai pamiršo. Pasak politiko, ūkininkas kantrus ir niekada nepuls triukšmauti. Tačiau jau pasiekta riba.

Karčių žodžių valdžiai išsakė ir kiti ūkininkai. Pasak A. Valaišos, net pakalbėti su žemės ūkio ministru negalima, nes pastarieji kasmet keičiasi.

Tačiau šventė yra šventė, todėl svarbiausios tądien buvo padėkos. A. Palionis jas skyrė A. Valaišai – už ekologinį ūkininkavimą, Želvos seniūnijos ūkininkui Kęstučiui Mikalajūnui – už mėsinių galvijų ūkio įsteigimą ir jo plėtrą, Julijai Socevičienei iš Siesikų seniūnijos – už pieno ūkio puoselėjimą, Šešuolių seniūnei Jolantai Lukšienei – už organizuotą šventę „Rudens vaga“. Lyduokių seniūnijos ūkininkui Valentinui Geniui padėka buvo skirta už naujų technologijų diegimą, tačiau jo šventėje nebuvo, ir ministras pažadėjo padėką ūkininkui nuvežti į namus.

Meras ir savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas įteikė Ukmergės rajono mero padėkas konkurso „Metų ūkis – 2019“ dalyviams Reginai ir Kęstučiui Žiedeliams iš Šešuolių seniūnijos, Vitalijui ir Giedrei Petriukščiams iš Želvos seniūnijos, Rasai Žemaitienei iš Taujėnų seniūnijos, Spartakui Jalinskui iš Pivonijos seniūnijos, Deividui Stakauskui iš Lyduokių seniūnijos, Editai ir Andriui Zvicevičiams iš Siesikų seniūnijos, Vaclovui Rakučiui iš Deltuvos seniūnijos.

Šešiems ūkininkams skirtos konkurso nominacijos.

Apdovanojimas „Metų ekologinis gyvulininkystės ūkis“ atiteko Natai ir Arūnui Aleksand-ravičiams. Veprių seniūnijoje gyvenantys ūkininkai dirba 180 ha žemės, augina 61 galviją, iš kurių – 36 karvės.

Nominacija „Metų augalininkystės ūkis“ apdovanoti Žydruolė ir Antanas Voveriai iš Žemaitkiemio seniūnijos. Jie dirba 180 ha dydžio ūkyje, kiekviename kampelyje – nepriekaištinga tvarka.

Pabaisko seniūnijoje įsikūrusi Stringių šeima pažymėta nominacija „Metų šeimos ūkis“. Per pastaruosius 10 metų jie laimėjo net 7 projektus. Nuo 20 ha ūkis padidėjo iki 900 hektarų.

19-metis taujėniškis Gintas Pavilonis pripažintas „Metų jaunuoju ūkininku“. Jis pradėjo ūkininkauti, kai 2 ha sklypą padovanojo senelis. Ūkininkas augina braškes, šiais metais išpuoselėjo 6 000 jų daigų.

Nominaciją „Modernus ir pažangus pieno gamybos ūkis“ pelnė Sigitas Razvadauskas iš Siesikų seniūnijos. Ūkininkas orientuojasi ne į kiekybę, o į kokybę. Jis valdo 300 ha žemės, laiko 244 melžiamas karves, jų bandą planuoja padidinti iki 270-ies. Ūkyje yra du melžimo robotai.

Vienam stambiausių rajono ūkininkų, kartu su kitais šeimos nariais dirbančiam 1 000 ha žemės, vidiškiečiui Algirdui Tamuliui įteikta nominacija „Žemdirbys – seniūnijos pagalbininkas“.

Savivaldybės administracijos Žemės ūkio ir kaimo plėtros skyriaus vedėjui Salvijui Simburiui padėkojus visiems padėjusiems surengti šventę, jos dalyviai kartu su „Kito kampo“ teatro aktoriais linksmai improvizavo, vėliau šoko pagal G. Leškevičiaus ir grupės „Joke“ atliekamą muziką.

AUTORIAUS nuotr.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas