Keleivė stotelėje pasigedo jos pavadinimo bei autobusų grafiko.

Naujausi, Nuomonių telefonas

Stotelėje pasigedo autobusų grafiko

Loreta EŽERSKYTĖ

 

„Norėjau sekmadienį, lapkričio 10-ąją, iš Vytauto gatvėje, prie Civilinės metrikacijos skyriaus, esančios stotelės autobusu nuvažiuoti į Dukstynos kapines. Atėjusi tikėjausi rasti grafiką, tačiau jo čia nėra. Pralaukiau daugiau nei valandą, labai sušalau, bet joks autobusas nepasirodė. Paskui atvažiavo kursuojantis į Autobusų stotį, jo vairuotojas pasakė, kad man dar reikės laukti pusę valandos. Kodėl niekas nepasirūpina grafikais, juk keleiviams dėl to kyla problemų. Be to, stotelėje nėra ir lentelės su jos pavadinimu…“ – piktinosi į redakciją atėjusi ukmergiškė.

Skaitytojos skundus išsakėme UAB Ukmergės autobusų parkas direktoriui Alfonsui Prabišui. Jis paaiškino, jog lentelės su pavadinimu iš tiesų turi būti pritvirtintos kiekvienoje stotelėje. Tuo rūpinasi Ukmergės miesto seniūnija. Tačiau autobusų grafikai, pasak vadovo, skelbiami tik kontroliniuose punktuose – galinėse stotelėse, centre.

Pasak direktoriaus, tokia tvarka nustatyta dėl kelių priežasčių. Visų pirma, grafikų kiekvienoje stotelėje atsisakoma todėl, kad vairuotojams važiuojant mieste labai sudėtinga minutės tikslumu jų laikytis. Be to, grafikai – papildoma investicija.

A. Prabišas mano, jog informacijos apie miesto autobusų eismo grafikus yra pakankamai – ji skelbiama internete, vietos laikraščiuose, taip pat galima pasiskambinti į stotį: „Jei žmogus nori kažkur važiuoti, tikrai yra galimybė sužinoti ir laiką, ir maršrutą“

Autorės nuotr.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Agne :
    Taigi ne kiekvienas turi toki telefona kad galetu sufotografuoti. Ir ne kiekvienas senukas moka jui naudotis
  • Aha :
    As darau paprastai,tiesiog nusifotografuoju telefonu grafikus arba internete susirades screenshotus pasidarau tiek vietinio tiek tarpmiestiniu autobusu tvarkarascius. Realiai problema jei kokiu neiprastu sau laiku nori vaziuoti ir nueini i stotele be grafiku nezinodamas kada sekantis autobusas o telefone kaip tycia interneto plano nera uzsakyta kad paziureti. Tai tiesuog nueini i telefono galerija,atsidarai susikurta papke grafikai ir paziuri,labai patogu ir nereikia darmai salt.
  • Aaaa :
    Na per valanda galima buvo ir iki stoties nueit ir stirenti nereiktu

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas