Aktualijos

Ieškoma naujo Kraštotyros muziejaus direktoriaus

Loreta EŽRSKYTĖ

Lapkričio 11-ąją rajono savivaldybė paskelbė konkursą Ukmergės kraštotyros muziejaus direktoriaus pareigoms užimti. Pretendentų dokumentai priimami 14 kalendorinių dienų po konkurso paskelbimo. Ši pareigybė atsilaisvins gruodžio 31-ąją, kuomet pačios prašymu bus atleista dabartinė šios biudžetinės įstaigos direktorė Vaidutė Sakolnikienė.

Konkurso sąlygose numatyta, kad iš pretendento, siekiančio vadovauti Kraštotyros muziejui, reikalaujama turėti aukštąjį universitetinį arba jam prilygintą humanitarinių arba socialinių mokslų studijų srities išsilavinimą (magistro kvalifikacinį laipsnį); ne mažesnę nei 2 metų vadovaujamo darbo įmonei, įstaigai ar organizacijai ir (ar) jų padaliniams patirtį. Taip pat jis turi išmanyti ir būti susipažinęs su Lietuvos Respublikos Konstitucija, su biudžetinių įstaigų bei muziejų administravimu ir veikla susijusiais teisės aktais, gebėti juos pritaikyti praktikoje. Tarp kvalifikacinių reikalavimų – ir gerai mokėti valstybinę kalbą, ne žemesniu kaip B1 kalbos mokėjimo lygiu mokėti užsienio kalbą (anglų, prancūzų ar vokiečių). Be to, būti nepriekaištingos reputacijos, kaip ji yra apibrėžta Lietuvos Respublikos muziejų įstatyme.

Kartu su nurodytais dokumentais pretendentas turi pateikti savo, kaip įstaigos vadovo, veiklos programą. Pretendentų atrankos būdas – rajono savivaldybėje vyksiantis testas žodžiu (pokalbis). Atrankoje galės dalyvauti konkurso skelbime nustatytus kvalifikacinius reikalavimus atitinkantys ir pateikę tai patvirtinančius dokumentus pretendentai, juos vertins sudaryta komisija.

62 metų V. Sakolnikienė Kraštotyros muziejaus direktore dirba nuo 1989-ųjų balandžio. Įstatymo nustatyta tvarka 2018 m. su ja penkeriems metams buvo sudaryta darbo sutartis, kuri galioja iki 2023 metų birželio 30 dienos. Tačiau įstaigos vadovei paprašius atleisti anksčiau, jos darbo sutartis bus nutraukta šių metų gruodžio 31 dieną.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Piliakalnis :
    Tai ko ten jieškoti jei naujas direktorius jau yra o konkursas tik formalumas
  • Pranciskus :
    Su muziejų vadovais 2018 m. buvo sudaromos penkerių metų sutartys nesvarbu kada pradėjo dirbti, o su mokyklų vadovais priklausomai nuo darbo stažo - nuo vienerių iki penkerių. Ar mūsų gerb. Prezidentė anuomet nepažeidė Konstitucijos siūlydama tokius įstatymus?

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas