Aktualijos, Naujausi

Laukiame Kalėdų, bet jau ruošiamės ir Miesto šventei

Loreta EŽERSKYTĖ

Lapkričio 7-ąją rajono savivaldybės meras sudarė darbo grupę Ukmergės miesto šventei organizuoti. Jai pavesta 2020 m. gegužės 30-31 dienomis organizuoti Ukmergės miesto šventę. Kita darbo grupė yra sudaryta miesto kalėdinio papuošimo klausimams spręsti. Ji dirba nuo liepos mėnesio.

Daugiametė praktika rodo, kad pasiruošimas didžiausiam metų renginiui – Miesto šventei – trunka kone visus metus. Pasibaigus vienai šventei paprastai aptariama, kas joje pavyko, ką reikėtų taisyti, keisti. Kartu pradedami dėlioti ir būsimos šventės metmenys.

Kaip „Gimtajai žemei“ pasasakojo rajono savivaldybės administracijos Kultūros ir turizmo skyriaus vedėja Lolita Gerulskienė, pasiruošimas 2020-ųjų šventei prasidėjo dar šį rugpjūtį.

Tarsi įžanga į Miesto šventę turėtų tapti jos išvakarėse, gegužės 29-ąją, penktadienį, prie piliakalnio vyksiantis respublikinis folkloro festivalis. Jis bus skirtas Ukmergės kultūros centro folkloro ansamblio „Dagilėlis“, kuriam vadovauja Jūratė Martinkutė, 35-erių metų jubiliejui.

Kadangi Ukmergės centre vyksta rekonstrukcijos darbai ir kitų metų gegužę jie dar nebus baigti, Miesto šventė pirmą kartą rengiama naujoje erdvėje – Gruodžio 17-osios gatvėje esančiame stadione.

„Ši vieta tarsi diktuoja, kad šventės metu turėtų dominuoti su sportu susijusios veiklos“, – apie vieną iš pagrindinių akcentų užsiminė vedėja.

Organizatorių planuose yra minčių šventės metu „įdarbinti“ Šventosios vandenį. Dar viena naujovė – cirko pasirodymas. Tačiau nebus atsisakyta ir ukmergiškiams įprastų bei jų susidomėjimo sulaukiančių ir pamėgtų akcentų. Kaip ir kasmet, bus rengiamos dalyvių eitynės, kurios vyks stadione, prekiautojus ir pirkėjus kvies mugė, mažųjų lauks atrakcionai, vyks įvairių atlikėjų pasirodymai…

Paskutinę šventės dieną, sek-madienį, ukmergiškių ir miesto svečių stadione organizuojamas tarptautinis sporto renginys – Baltijos šalių galiūnų čempionatas, kuriame dalyvaus ir kelių užsienio šalių sportininkai, varžybas filmuos televizija.

Pasak L. Gerulskienės, organizatoriai visko, kas yra numatyta, kokių svečių, meno kolektyvų bei atlikėjų sulauksime, kol kas atskleisti nenori, tačiau intriguoja, jog ukmergiškių laukia ir netikėtumų bei staigmenų…

Darbo grupei, kuri atsakinga už Miesto šventės surengimą, vadovauja rajono meras Rolandas Janickas. Taip pat grupėje yra mero pavaduotoja Agnė Balčiūnienė, Kultūros ir turizmo skyriaus vedėja L. Gerulskienė, Kultūros centro direktorė Rasa Graužinienė, rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas

Vaidas Kalinas, Ukmergės miesto seniūnė Zita Pečiulienė, rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vyr. specialistė Rasa Ragelytė, rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Dalė Steponavičienė, Ukmergės sporto centro direktorius Vytautas Tutlys, rajono savivaldybės administracijos Kultūros ir turizmo skyriaus vyr. specialistas Julius Zareckas, rajono savivaldybės administracijos Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vyr. specialistė Daiva Zimblienė, rajono Savivaldybės tarybos narys, Biudžeto ir ekonominės plėtros komiteto pirmininkas Kęstutis Zinkevičius.

Taip pat Kultūros ir turizmo skyriaus vedėja patikino, jog dabar ypač intensyviai vyksta ruošimasis Kalėdų šventėms. Ukmergėje eglė, kaip ir ankstesniais metais, bus įžiebiama mėnesio viduryje, gruodžio 14-ąją. Nors aplinkiniai miestai triukšmingas eglutės įžiebimo iškilmes rengia prieš prasidedant Adventui, nuspręsta kaimynų nemėgdžioti. Ukmergiškiams šventinę nuotaiką, kaip ir kelerius pastaruosius metus, skleis padabinta gyva žaliaskarė, auganti prie Kultūros centro. Pasak L. Gerulskienės, Ukmergė iš kitų išsiskiria tuo, jog šventėms puošia gyvą medelį: „Kitos tokios eglės nėra, todėl galime tuo tik didžiuotis ir puoselėti ją“.

Laukiant žiemos švenčių svarstoma suvienodinti miesto papuošimo akcentus. Kaip ir kasmet, mažųjų lauks susitikimai su Kalėdų Seneliu, Kultūros centras pakvies į šventinį vaidinimą, labdaros vakarą, prie piliakalnio įsikurs karuselė, vyks edukacijos, nebus apsieita be kalėdinių skanėstų ir stebuklų…

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas