Susipažįstama su bepilote skraidykle.

Jaunimas, Naujausi

„Jaunime, atsikratyk savo zombio!“

Simonas KALESNYKAS

Ukmergės rajono jaunimo organizacijų sąjunga „Apskritasis stalas“ kartu su partneriais – Jaunimo laisvalaikio centru ir Ukmergės turizmo ir verslo informavimo centru – įgyvendino projektą „Jaunime, atsikratyk savo zombio!“ Jo tikslas – suteikiant inovatyvias informacinių technologijų (IT) priemones jaunimo socialinių iniciatyvų įgyvendinimui, didinti jų kompetencijas bei motyvaciją grįžti ir kurtis kaime, identifikuojant Ukmergės rajono patrauklumą gyvenimui, darbui ir poilsiui. Bendra projekto vertė siekė beveik 10 tūkst. eurų.

Bendradarbiaujant su įstaigomis, esančiomis Veprių, Siesikų, Želvos, Taujėnų, Žemaitkiemio seniūnijose, buvo sukviestos jaunimo grupės ir vykdytos numatytos veiklos. Jaunimas įgijo IT kompetencijų – kiekvienoje įstaigoje buvo skaitomos paskaitos „Skaitmenizavimas: pirmasis iš būtinųjų žingsnių IT“, „Fotografo eksperto sėkmės istorija“. Organizuoti praktiniai užsiėmimai su virtualios realybės akiniais, mokytasi naudotis 360 laipsnių fotokamera. Virtualios realybės akinių pagalba jaunuoliai galėjo įveikti savo baimes, susipažinti su neformalaus laisvalaikio praleidimo būdais, IT galimybėmis, virtualiai nukeliauti į pasirinktą šalį, išbandyti nardymo, skraidymo, autolenktynių malonumus. Minėtos kameros dėka buvo skaitmenizuotos ir virtualios realybės akiniams pritaikytos aplankytuose miesteliuose esančios patrauklios vietovės. Jaunimas rinkosi, kuriuos aplankytų miestelių objektus skaitmenizuoti ir per virtualios realybės akinius pristatyti kitiems projekto dalyviams, dar nebuvusiems šiose apylinkėse.

Akcentuojant rajono gyvenamosios aplinkos patrauklumą, kartu su jaunimu sukurtos skirtingų rajono seniūnijų penkios etnokultūros, amatų, poilsio, sporto bei laisvalaikio objektų skaitmenizuotos versijos, kurios pristatytos baigiamajame projekto renginyje. Dalis šios medžiagos bus panaudota didinant rajono patrauklumą.

Šio renginio metu jaunuoliai susipažino su bene jauniausia ir perspektyviausia Lietuvos atlikėja – Paula, taip pat valdė, stebėjo save iš bepilotės skraidyklės, dalyvavo viktorinoje.

Projektas vykdytas pagal visuomeninės organizacijos Ukmergės rajono vietos veiklos grupės priemonę „Parama kaimo gyventojų aktyvumo ir pilietiškumo skatinimas, bendrų iniciatyvų rėmimas“.

Vykdant projektą buvo skaitomos paskaitos.

Organizuoti praktiniai užsiėmimai su virtualios realybės akiniais.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas