Rajono vadovų ir policijos pareigūnų susitikimas.

Kriminalai, Naujausi

Aptarė nusikalstamumo situaciją mieste ir rajone

Daiva ZIMBLIENĖ

Rajono savivaldybės administracijos Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vyr. specialistė

Lapkričio 7 dieną rajono savivaldybės vadovai susitiko su Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Ukmergės rajono policijos komisariato pareigūnais ir aptarė pastarųjų mėnesių aktualijas rajone, aiškinosi apie galimus iškilusių problemų sprendimo būdus, saugesnės aplinkos kūrimo galimybes.

Susitikime dalyvavo rajono savivaldybės meras Rolandas Janickas, mero pavaduotoja Agnė Balčiūnienė, administracijos direktorius Darius Varnas, direktoriaus pavaduotoja Dalė Steponavičienė, Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Vaidotas Kalinas, rajono Policijos komisariato viršininkas Saulius Kazlauskas, Veiklos skyriaus viršininkė Inga Malinauskienė, Reagavimo skyriaus viršininkas Vladas Butkus ir bendruomenės pareigūnė Ingrida Dutkienė.

Tai pirmas toks susitikimas po įvykusios rajono vadovų kaitos savivaldybės administracijoje.

Jame daugiausia kalbėta apie policijos išaiškintą mieste siautėjančią penkių nepilnamečių gaują. Du 16-mečiai, du 14-mečiai ir vienas 12-metis yra iš trijų šeimų, kuriose trūksta socialinių įgūdžių, elementaraus auklėjimo, tėvystės, rūpinimosi, bendravimo įgūdžių. Nuo šių metų rugpjūčio iki lapkričio mėnesio nepilnamečiai įvykdė ne vieną kompiuterių, pinigų, mobiliojo ryšio telefonų, alkoholinių gėrimų, cigarečių vagystę.

„Septyni ikiteisminiai tyrimai dėl įvairių nusikalstamų veikų jau perduoti į teismą, šiuo metu Policijos komisariate yra atliekama dar vienuolika ikiteisminių tyrimų. Po lapkričio 4-ąją įvykdytos vagystės trys gaujos nariai buvo sulaikyti. Dviem iš jų šiuo metu sprendžiamas klausimas dėl kardomosios priemonės – suėmimo skyrimo“, – sakė I. Malinauskienė.

Pasak pareigūnų, tai neįtikėtinai grubūs, įžūlūs ir nevaldomi vaikai, kurių kratosi ir mokytojai, ir tėvai. Kartu su savivaldybės vadovais pareigūnai svarstė, ką daryti, kokių priemonių imtis, kad būtų pažaboti nepilnamečių nusikalstami „žygiai“. Nuspręsta šiuo tikslu susirinkti dar kartą ir, pasikvietus su tuo susijusius įvairių sričių ekspertus iš kitų institucijų, numatyti konkrečius darbus.

Valdžios ir policijos atstovai aptarė ir eismo saugumo klausimus. V. Butkaus teigimu, lyginant su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, rajone dvigubai daugiau (4) žuvusiųjų eismo įvykiuose.

„Pavojingiausia yra kelio A6 atkarpa nuo Ukmergės iki Jonavos. Čia daugiausia įvyksta įvairių eismo įvykių, kurių bene pagrindinė priežastis – per didelis greitis. Mieste minimu laikotarpiu išvengta ypatingai skaudžių pasekmių“, – informavo Reagavimo skyriaus viršininkas.

Jam antrino ir rajono Policijos komisariato viršininkas S. Kazlauskas, teigdamas, jog vairuotojų viršijamas greitis yra visos šalies problema. „Nė vienas rajonas neturi greičio matuoklių“, – tvirtino jis.

Kita pasitarime paliesta tema – nepilnamečių rūkymas prie mokymo įstaigų. I. Dutkienė informavo, kad policijos pareigūnai pertraukų tarp pamokų metu rengia reidus prie mokyklų ir tikrina vietas, kuriose moksleiviai renkasi parūkyti. „Vykstame ir į susitikimus su mokyklų direktoriais, klasių auklėtojais, dalyvaujame tėvų susirinkimuose. Manau, į kovą su nepilnamečių rūkymu būtina įtraukti ir tėvus, kurie dažnai net nežino, jog jų vaikas traukia dūmą“, – sakė bendruomenės pareigūnė.

Savivaldybės ir Policijos komisariato vadovai kalbėjo ir apie visuomenę piktinančią vietą – Vytauto gatvėje, prie autobusų sustojimo stotelės, esančius du barus. Nuo ankstyvo ryto iki vėlumos čia renkasi stikliuko mėgėjai, kurie išėję iš barų svirduliuoja, rūko, šlapinasi ant kampų. Visą šį vaizdą mato ne tik praeiviai, pravažiuojantys žmonės, bet ir dviejų miesto gimnazijų moksleiviai, po pamokų čia ateinantys laukti po miestą kursuojančių autobusų.

Vienas iš minėtų barų (Vytauto g. 44-5) priklauso Zitos Paulikienės individualiai įmonei, o kitas (Vytauto g. 48-1) – bendrovei „Aiva ir sesė“.

„Reikia kažką daryti, kad stikliuko mėgėjai nuo 7 valandos ryto negalėtų ten gauti „pikto“ alaus“. Gal tų barų savininkai galėtų apsitverti savo teritorijas, padaryti kitus įėjimus, kad jų klientai kuo mažiau piktintų aplinkinius, – svarstė R. Janickas.

AUTORĖS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • verute :
    ka daryti del baro Vytauto gatveje nezino valdzia ,reikia senai uzdaryti geda daro visai Ukmergiai ,ar ta Zita negali pragyventi kitap tik is alhogoliku,reikia mokesciu inspekcija kad prakratitu

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas