Naujausi, Nuomonių telefonas

Daugiabučio kiemo vartai sukėlė nepatogumų

Nijolė STUNDŽIENĖ

Į redakciją paskambinusi moteris sakė, kad gyvena J. Basanavičiaus gatvės Nr. 11 name, į kurio kiemą įvažiavimas užtvertas aklinais vartais, o jie atsidaro tik įvedus specialų kodą. Pasak šio daugiabučio gyventojos, neseniai ji turėjo problemų dėl sveikatos, teko kviesti greitąją medicinos pagalbą. Belaukiant medikų būklė prastėjo ir ji suprato, kad negalės pati atidaryti vartų. Kadangi jos dukra tuo metu buvo išvykusi į Vilnių, moterį apėmė panika. Vis tik ji prisiskambino dukrai, kuri iškvietė savo draugę ir ši įleido atvykusius medikus. Gyventojos nuomone, gerai, kad kiemas yra saugomas, į jį negali patekti pašaliniai asmenys, tačiau kaip privažiuoti greitosios medicinos pagalbos ar ugniagesių automobiliams. Pasak moters, tveriant tvorą, statant vartus su ja niekas nesitarė, nuomonės neklausė. Jos teigimu, vartų kodą turėtų žinoti ne tik daugiabučio gyventojai, bet ir specialiosios tarnybos.

„Gimtosios žemės“ redakcija susisiekė su Ukmergės pirminės sveikatos priežiūros centro Greitosios medicinos paglabos (GMP) skyriaus felčere Jolanta Keburiene, kuri tądien vyko į iškvietimą pas minėtąją ligonę. „Tokia situacija netelpa į jokius logikos rėmus. Mums teko stovėti prie vartų laukiant, kol juos kažkas atidarys. Ne kiekvienas ligonis sugebės išeiti į lauką ir pats įsileisti specialiąsias tarnybas. Šiuo atveju moteris to padaryti negalėjo“, – situaciją komentavo medikė ir stebėjosi, kas galėjo išduoti leidimą įrengti tokius vartus.

Pasak J. Keburienės, šiuokart viskas baigėsi laimingai, tačiau reikėtų padaryti išvadas, nes kitas kartas gali būti lemtingas. Beje, ji kalbėjosi ir su ugniagesiais, kuriems taip pat pasitaikė panašus atvejis: „Viename iš butų užsidegė keptuvė ir atvykusi gaisrinė laukė, kol kažkas atidarė vartus…“

Su gyventojos išsakytais priekaištais supažindinome ir rajono savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vedėją Aidą Dutkų. Jis susisiekė su J. Basanavičiaus gatvės minėtojo daugiabučio namo savininkų bendrijos „Jūra“ pirmininku Remigijumi Krukausku. Kaip teigė A. Dutkus, pirmininkas paaiškino, jog siekiant užtikrinti gyventojų, jų turto, eismo saugumą bei viešąją tvarką, lavinti vaikų įgūdžius, skatinti, vystyti jų judėjimą ir bendravimą, prieš keletą metų visuotiniame bendrijos narių susirinkime buvo priimtas sprendimus daugiabučio kieme įrengti poilsio ir vaikų žaidimų, automobilių stovėjimo aikšteles. Taip pat šio namo kiemo prieigos buvo aptvertos segmentine tvora, įrengta vaizdo stebėjimo sistema, apšvietimas, sumontuoti automatiniai stumdomi kiemo vartai bei pėsčiųjų varteliai, kurie atidaromi nuotoliniu GSM valdikliu. Jį turi visi gyventojai, jų šeimos nariai bei artimi giminaičiai. „R. Krukauskas patikino, jog teisė valdyti namo kiemo vartus yra suteikta ir Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos bei GMP darbuotojams. Pirmininkas neneigė, jog su medikais šia informacija pasidalinta neseniai, nes anksčiau būta nesusikalbėjimo“, – paaiškino A. Dutkus.

Pasak Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vedėjo, J. Basanavičiaus gatvės 11-ojo namo bendrijos pirmininkas sakė žinantis situaciją, apie kurią pasakojo gyventoja. Neva tądien jis pats pas ligonę atvykusiam greitosios medicinos pagalbos automobiliui atidarė vartus. R. Krukauskas neva teigė, jog iki šiol nei iš minėtosios gyventojos, nei iš jos artimųjų, nei iš GMP skyriaus darbuotojų nebuvo sulaukęs jokių priekaištų ar skundų dėl stumdomų kiemo vartų ar jų valdymo būdo.

AUTORĖS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Sigitas :
    Kas čia gero??? Ar įsivaizduojat, kad visi Ukmergės daugiabučiai atsitvertu tokiomis tvoromis... ot tai |"saugu ir gera būtų". Visiška nesamonė taip daryti.
  • SS :
    Kasčia gero??? Ar įsivaizduojat, kad visi Ukmergės daugiabučiai atsitvertu tokiomis tvoromis... ot tai |"saugu ir gera būtų". Visiška nesamonė taip daryti.
  • Ukmergiete :
    Labai gerai kad yra vartai! Saunuolis pirmininkas. Kieme svaru. Pasaliniu nera. Saugu. Reikia visiems imti pavizdi is sio namo! Geda turetu but siai, amzinai visada visais ir viskuo nepatenkitai kaimynei!
  • Jo jo :
    Kai pasikeitė Ukmergės PSPC vyriausioji gydytoja viskas kardinaliai pasikeitė. Nauja ir greitosios vadovė imasi ištaisyti senas klaidas. O vartai tik į gerą dėl saugumo

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas