Kriminalai

Nepilnamečiams rūkyti draudžiama

Asta KROGERTIENĖ

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio specialistė

Spalio–gruodžio mėnesiais Ukmergės rajono policijos komisariatas vykdo prevencinę priemonę dėl nepilnamečių daromų pažeidimų, susijusių su tabako gaminių vartojimu.

Priemonės tikslas – maksimaliai užtikrinti viešąją tvarką bei jaunimo susibūrimo vietų prie mokymo įstaigų kontrolę. Pareigūnai domisi, ar moksleiviai neturi tabako gaminių, elektroninių cigarečių, fiksuoja ne tik rūkymo, bet ir šiukšlinimo atvejus.

Rajono Policijos komisariato bendruomenės pareigūnės prasidėjus mokslo metams dažniau gauna nusiskundimų dėl moksleivių rūkymo laiptinėse, daugiabučių namų prieigose. Tad pertraukų metu suaktyvintas lankymasis prie mokymo įstaigų. Taip pat bendruomenės pareigūnės skaito paskaitas moksleiviams apie teisinę atsakomybę dėl tabako gaminių ar susijusių gaminių (elektroninių cigarečių) rūkymo, ar tabako gaminių ar susijusių gaminių (elektroninių cigarečių ir pildomųjų talpyklų) turėjimo bei apie pilnamečių asmenų šiukšlinimą ir atsakomybę. Švietimo įstaigų atstovai, klasių auklėtojai gali skambinti ir kviesti bendruomenės pareigūnes į susitikimus (telefonai registravimuisi į paskaitas 8 612 75 796, 8 612 75 797).

Primename, kad Lietuvos Respublikos tabako, tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatyme nurodoma, jog asmenims iki 18 metų yra draudžiama rūkyti (vartoti) tabako gaminius ar jų turėti. Švietimo įstaigoje ar jos teritorijoje rūkančius nepilnamečius gali nustatyti ir švietimo įstaigos administracija, kuri apie tokius faktus privalo pranešti nepilnamečio tėvams (globėjams) ir savivaldybės administracijai arba policijos įstaigai. Administracinių nusižengimų kodekso 492 straipsnyje „Lietuvos Respublikos tabako, tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatyme nustatytas tabako gaminių ar susijusių gaminių vartojimo ar jų turėjimo ribojimo pažeidimas“ numatyta nuobauda yra įspėjimas arba bauda nuo dvidešimt iki penkiasdešimt eurų. Pakartotinai padarytas pažeidimas užtraukia baudą nuo penkiasdešimt iki devyniasdešimt eurų. Pažeidus Administracinių nusižengimų kodekso 366 straipsnį „Tvarkymo ir švaros taisyklių pažeidimas“, gresia įspėjimas arba bauda nuo dvidešimt iki vieno šimto keturiasdešimt eurų, toks pažeidimas, padarytas pakartotinai, užtraukia baudą nuo vieno šimto keturiasdešimt iki šešių šimtų eurų.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Ana :
    Rusų laikais net ir per pertrauką būdavo visi stebimi vaikai, vadovas tikrindavo, kuris išeina iš klasės ir ką veikia, jeigu būdavo kuris rūko, asmeniškai iš kviesdavo tėvus pasiaiškinti
  • Aha :
    Dabar nauja mada,elektronines cigaretes. garina pusdami didziausius kamuolius dumu visokiu kramtoskiu kvapo. Man tai neramu del dabartinio jaunimo,dabar elektronines cigaretes,veliau nealkoholinis alus,ne uz kalnu ir pripuciamos moterys. Zlugusi karta.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas