Pavyzdinių sodų šeimininkus apdovanojo Ukmergės rajono susivienijimo „Sodai“ pirmininkas J. Kazėnas (viduryje).

Naujausi, Žmonės

Sodininkai pasidžiaugė nuveiktais darbais

Tamara REINGARDTIENĖ

Ansamblio „Bičiuliai“ dalyvė

Kiekvienais metais, baigiantis spaliui, Lietuvos sodininkų draugijai priklausančio Ukmergės rajono susivienijimo „Sodai“ nariai aptaria ir pasidžiaugia savo pasiektais darbo rezultatais. Šiemet susivienijimo pirmininkas, Ukmergės miesto bendruomenės pirmininkas Julius Kazėnas sodininkus ir ansamblį „Bičiuliai“ pakvietė į renginį, kuris vyko Husqvarna UAB ,,Aplinkos tvarkymo technika“ salone, esančiame Vasario 16-osios gatvėje.

Ukmergės susivienijimas „Sodai“ gyvuoja jau 60 metų. Noras kapstytis lysvėje – ne vien poreikis užsiauginti ką nors savo stalui, bet ir puoselėti aplinkos grožį, išradingai tvarkyti savo sodą, kuriame dažnas ukmergiškis mėgsta ir poilsiauti. Labai malonu gėlių jūroje rasti kampelį ir ekologiškoms daržovėms užsiauginti. Lietuva – darbštuolių kraštas, galėtų išmaitinti 15 mln. žmonių, kaip teigia Seimo Kaimo reikalų komiteto pirmininkas Andriejus Stančikas. Tam reikėtų panaudoti visus išteklius, sudaryti palankias sąlygas žmonėms ūkininkauti, ypač skatinti jaunimą.

Apie tai kalbėjo ir į renginį susirinkusius sodininkus pasveikino Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademijos tarybos pirmininkė, Agronomijos fakulteto dekanė, mūsų kraštietė prof. dr. Aušra Blinstrubienė.

Pavyzdinių sodų šeimininkams Aldonai ir Algimantui Jurams, Nijolei ir Algirdui Ragalskiams, Remigijui Girniui, Svetlanai Bernikovič, Kristinai ir Arūnui Vašatkevičiams, Dainai ir Viliui Lisauskams, Liudai ir Vidmantui Leščiams, Janei ir Romui Juzėnams, Rimai ir Antanui Pociams, Reginai ir Julijonui Gutparakiams, Virginijai ir Vytautui Pivorams, Dianai ir Donatui Sargeliams, Karolinai Liutkevičiūtei, Onutei ir Aloyzui Kamarauskams įteiktos lentelės „Pavyzdinė sodyba 2019 m.“ Taip pat nemažai sodininkų apdovanoti susivienijimo „Sodai“ padėkos raštais.

Renginyje dalyvavę sodininkai klausėsi jiems Ukmergės miesto bendruomenės ansamblio „Bičiuliai“ surengto nuotaikingo koncerto, vaišinosi savo išmoningai paruoštomis sodų gėrybėmis, kartu su ansambliečiais dainavo lietuviškas dainas.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

  • regina :
    na ir fotke

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas