Susitikimo savivaldybėje metu.

Aktualijos, Naujausi

Kitąmet visos Lietuvos bitininkai susirinks į Užulėnį

Daiva ZIMBLIENĖ

Rajono savivaldybės administracijos Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vyr. specialistė

Spalio 29 dieną rajono savivaldybėje lankėsi Lietuvos bitininkų sąjungos (LBS) ir Ukmergės bei Širvintų bitininkų draugijų atstovai. Svečiai susitiko su rajono meru Rolandu Janicku ir aptarė kitais metais Ukmergės rajone planuojamos surengti respublikinės Lietuvos bitininkų šventės organizacinius klausimus.

Susitikime dalyvavo LBS vadovai: prezidentas prof. habil dr. Algirdas Skirkevičius, viceprezidentas Kazimieras Spetyla bei valdybos narys Jonas Juodvalkis, Ukmergės rajono bitininkų draugijos pirmininkas Linas Kazėnas bei nariai Snieguolė Zabulionytė ir Saulius Savickis, Širvintų rajono bitininkų draugijos atstovas Aivaras Andrikevičius, taip pat Ukmergės kraštotyros muziejaus direktorė Vaidutė Sakolnikienė bei muziejaus darbuotojas Linas Kavaliauskas.

Lietuvos bitininkų šventės organizuojamos nuo 1963 metų. Nuo 1989 metų LBS jas rengia kasmet pirmą rugpjūčio šeštadienį ir sekmadienį vis kitame rajone. Pernai Šakių rajone vykusioje ir puspenkto tūkstančio dalyvių sulaukusioje šventėje buvo nutarta, kad 44-oji bitininkų šventė 2020 metais atkeliaus į Ukmergės kraštą.

Ukmergės rajono bitininkų draugijos pirmininkas L. Kazėnas informavo, jog jau numatytas ir šventės organizacinis komitetas, kuris sudarytas iš Lietuvos bitininkų sąjungos bei rajono bitininkų draugijos narių. Pastariesiems ir teks didžiausias krūvis organizuojant šventę. Ukmergiškiai jau numatę, jog kitų metų rugpjūčio pirmąjį savaitgalį – 1–2 dienomis – ši šventė vyks Prezidento A. Smetonos dvaro teritorijoje Užulėnio kaime.

„Šventės tikslas – daugiau šviečiamasis, kultūrinis. Siekiame pristatyti Lietuvos bitininkams bei svečiams tą rajoną, kur vyksta šventė, bei visos Lietuvos kultūrą bei tradicijas. Čia susirenka bendraminčiai pasidalinti patirtimi ir naujovėmis, vyksta konkursas „Buvo gera gaspadinė“, bitininkų meistriškumo varžybos, paskelbiami konkurso „Pažangiausias bitynas Lietuvoje 2020“ nugalėtojai ir prizininkai, skaitomos paskaitos apie bitininkystę, naujas technologijas. Dalyviai galės įsigyti bičių produktų ar pasirūpinti inventoriumi. Šventė tradiciškai vyksta dvi dienas, į ją suvažiuoja tūkstančiai bitininkų, jų šeimos narių, draugų ir svečių iš Lietuvos bei užsienio šalių: Švedijos, Latvijos, Lenkijos, Vokietijos, Baltarusijos, Rusijos ir kt. Užsieniečiai šią šventę vadina išskirtine, viena iš gražiausių Europoje ir stebisi, kaip gali visi bitininkai taip susirinkti į vieną vietą“, – sakė prof. habil. dr. A. Skirkevičius.

Šventės organizatoriai prašė savivaldybės prisidėti prie renginio kultūrinės dalies organizavimo, viešosios tvarkos užtikrinimo ir kt. Rajono meras R. Janickas patikino, kad savivaldybė padės spręsti ir kitus organizacinius klausimus.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas