Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos, Naujausi

Keliuose – karinės technikos kolonos

Lapkričio 4 dieną prasidėjusiose tarptautinėse pratybose „Geležinis vilkas 2019-II“ ketina dalyvauti beveik 4 000 karių iš Lietuvos bei 10 kitų NATO šalių. Į Generolo Silvestro Žukausko poligone Pabradėje vyksiančius mokymus jų dalyviai atsiveš apie 1 000 karinės technikos vienetų – tankų, pėstininkų kovos mašinų, šarvuočių, artilerijos pabūklų, aprūpinimo bei administracinės paskirties transporto. Visos kolonos bus lydimos Lietuvos kariuomenės Karo policijos ekipažų.

Didžiausias judėjimo intensyvumas Lietuvos keliuose numatomas lapkričio 4 ir 5 dienomis. Lapkričio 4-ąją nuo ryto karinė technika judės maršrutais Rukla–Vievis–Maišiagala–Pabradė ir Rukla–Ukmergė–Maišiagala–Pabradė, taip pat mažesnės kolonos į poligoną vyks iš Kauno ir Radviliškio. Lapkričio 5 dieną didžioji mokymų dalyvių dalis į Generolo S. Žukausko poligoną vyks iš Alytaus, mažesnė dalis – iš Ruklos.

Pagrindinis pratybų „Geležinis vilkas 2019-II“ etapas truks iki lapkričio 18 dienos, technikos grįžimas į nuolatinės dislokacijos vietas planuojamas lapkričio 18-22 dienomis.

Karinių pratybų metu, kuomet šalies keliuose bus gausu karinės technikos, vairuotojų prašoma būti atidiems ir supratingiems.

Lietuvos kariuomenės Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ organizuojamuose mokymuose „Geležinis vilkas 2019-II” dalyvauja kariai iš Lietuvos, Belgijos, Čekijos, Jungtinės Karalystės, Estijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Lenkijos, Norvegijos, Nyderlandų, Portugalijos ir Vokietijos. Pratybų dalyviai treniruosis palaikyti tarpusavio sąveiką planuojant ir atliekant puolimo bei gynybos operacijas. Mokymų metu poligone ir jo apylinkėse važinės karinė technika, bus naudojami imitaciniai šaudmenys ir pirotechnika.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas