Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos, Naujausi

Ukmergiškiai sumokės apie 700 tūkst. eurų žemės mokesčio

Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (Vilniaus AVMI) informuoja, kad privačios žemės savininkams buvo apskaičiuotas mokėtinas žemės mokestis už 2019 metus. Skaičiuojama, kad į Ukmergės rajono savivaldybės biudžetą 2019 m. bus sumokėta apie 700 tūkst. eurų žemės mokesčio.

„Raginame žemės mokesčio mokėtojus nelaukti paskutinės dienos ir sumokėti apskaičiuotą mokestį laiku – iki lapkričio 15 dienos. Mokesčio sumas galima sužinoti sistemoje „Mano VMI“ ar paskambinus telefonu 1882. Tiems žemės savininkams, kurie nėra VMI elektroninių paslaugų vartotojai, žemės mokesčio dek-laracijos siunčiamos klasikiniu paštu ir adresatus jos pasieks netrukus“, – sako Vilniaus AVMI Mokestinių prievolių departamento direktorė Rima Sėliukienė.

Šiais metais žemės savininkų nelaukia jokie esminiai pasikeitimai – žemės mokesčio suma gali kisti tik dėl savivaldybių nustatytų tarifų. Pastarieji svyruoja nuo 0,01 iki 4 procentų.

Praėjusių metų vasario mėnesį Ukmergės rajono savivaldybės taryba nustatė tokius žemės mokesčio tarifus 2019 metams (procentais nuo žemės mokestinės vertės) pagal pagrindinę žemės naudojimo paskirtį ir naudojimo būdą: žemės ūkio, miškų ūkio, konservacinės, vandens ūkio paskirties žemės sklypams – 1,5 proc., kitos paskirties žemės sklypams – 1 proc.

Taip pat nustatytas 4 proc. žemės mokesčio tarifas nuo žemės mokestinės vertės apleistai žemės ūkio naudmenų ir nenaudojamai žemei.

Ukmergės rajono savivaldybės biudžetas 2019 m. turėtų pasipildyti apie 700 tūkst. eurų žemės mokesčio suma: apie 642 tūkst. eurų sumokės gyventojai, apie 58 tūkst. eurų – įmonės ir kiti juridiniai asmenys. Palyginimui 2018 m. Ukmergės rajono savivaldybėje apskaičiuota žemės mokesčio suma buvo apie 698 tūkst. eurų. VMI duomenimis, iš viso šalyje yra daugiau nei 1 mln. žemės mokesčio mokėtojų. Dėl savivaldybių nustatytų lengvatų mokestį moka ne visi žemės savininkai – šiais metais jį turi mokėti apie 709 tūkst. gyventojų ir įmonių.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Mindaugas :
    Sveiki, registrų centro duomenimis nuo 2023_01_01 žemės mokestinė vertė pabrango 3 kartus.
  • Vika :
    Pabrango per puse, tyliai, ramiai. Gal kas paaiškins kodėl?
  • Jonas :
    Už žemę mokesčiai kyla kaip ant mielių,idomu iš kur savivaldýbe tas kainas ima?
  • Ukmergiete :
    O dg.namo bendrijos mokes?
  • Cc :
    Uz ka tiek moket toj ukmergej kosmines kainos

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas