Kriminalai

Įtarimų sukėlė iš Rusijos gautas vokas

Spalio 28-osios vidurdienį specialiosios tarnybos sulaukė pranešimo, kad Deltuvos gatvėje įsikūrusioje įmonėje įtarimų sukėlė vienas čia atkeliavęs A4 formato vadinamasis minkštas vokas.

Praplėšus iš Rusijos atsiųstą voką, viduje buvo neaiškios kilmės į druską panašūs milteliai. Įmonės šeimininkai apie tai pranešė Bendrajam pagalbos centrui. Į įvykio vietą atskubėjo ugniagesiai gelbėtojai, policija, medikai.

Kaip „Gimtajai žemei“ papasakojo Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Dainius Vyšniauskas, grandis su kvėpavimo organų apsaugos aparatais įtartiną voką iš patalpų išnešė į lauką, teritoriją aptvėrė STOP juosta. Iš Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 3 komandos atvykę pareigūnai dozimetriniu prietaisu RDS-110 atliko matavimus. Nieko pavojingo neaptikta, rodikliai normos ribose.

Tuomet voką rajono savivaldybės civilinės saugos specialistas išvežė į saugojimo sandėlį. Vėliau jis buvo perduotas Nacionalinei visuomenės sveikatos centro laboratorijai. Pasak D. Vyšniausko, dabar laukiama atsakymo iš laboratorijos. Tik tuomet bus patvirtinti ar išsklaidyti įtarimai.

„G. ž.“ inform.

Loretos EŽERSKYTĖS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas