Parduotuvėje „Maxima“, esančioje Antakalnio gatvėje, aukojamus maisto produktus priėmė jau ne vienerius metus šioje akcijoje dalyvaujančios organizacijos „Gelbėkit vaikus“ atstovės Vilma ir Daiva bei jaunieji jų pagalbininkai Matas ir Gabija.

Aktualijos, Naujausi

„Maisto banko“ akcijoje daugėja aukojančių geradarių

Spalio 25–26 dienomis Lietuvos prekybos centruose vykusi „Maisto banko” akcija nustebino rezultatu. Per dvi dienas 72 miestuose maisto nepasiturintiems aukoti prašę savanoriai sulaukė aktyvesnio nei kada nors iki šiol visuomenės atsako – paaukota 146,4 tūkst. kartų. Šis rezultatas 3,2 proc. didesnis nei pasiektas pavasarį vykusioje „Maisto banko“ akcijoje. Ukmergiškiai taip pat aktyviai įsijungė į šią pavasarinę akciją ir sunkiai besiverčiantiems rajono gyventojams aukojo 2 049 kartus bei nupirko įvairių maisto produktų už 6 384 eurus.

Kaip „Gimtajai“ žemei“ sakė „Maisto banko“ projektų vadovas Tadas Beržonskas, preliminariais duomenimis, 415 šalies parduotuvėse dirbusiems akcijos savanoriams pavyko surinkti 443,5 tūkst. įvairių ilgai negendančių maisto produktų. Ukmergėje surinkta 6 032 vienetai produktų.

Pasak T. Beržonsko, visuomenė išgirdo kvietimą dažniau nepasiturintiems nupirkti baltymais praturtintų maisto produktų – mėsos, žuvies ar ankštinių konservų. Taigi, šįkart vien mėsos konservų paaukota kone dvigubai daugiau nei kada nors iki šiol – 32,5 tūkst. vienetų.

Be jų pirmame dažniausiai aukotų maisto produktų penketuke rikiuojasi makaronai, kruopos, cukrus ir aliejus.

Žuvies konservų taip pat nupirkta 75 proc. daugiau (19,2 tūkst. vnt.) nei iki šiol.

Iš viso „Maisto banko“ akcijoje dalyvavę geradariai paaukojo maisto už 464,9 tūkst. eurų.

Surinktus produktus nepasiturintiems išdalinti padės 346 socialinės ir bendruomeninės organizacijos. Jos tai žada daryti artimiausiomis savaitėmis. Maisto paketus gaus socialinių tarnybų atrinktos labiausiai šiuo metu pagalbos stokojančios šeimos, nepasiturinčius maitins labdaros valgyklos, dienos centrai ir kitos socialinės įstaigos. Dalis maisto produktų bus palikta rezervui – padėti krizės atvejais, perduota atokiau gyvenančioms didesnį nepriteklių kenčiančioms šeimoms. „Maisto banko“ akcijos metu surinktas maistas turėtų pasiekti apie 60 tūkst. mažas pajamas turinčių žmonių.

„Maisto banko“ akcijoje talkino ir didžiausias iki šiol savanorių būrys. Net 8 814 visuomeninių organizacijų aktyvistų, moksleivių, socialiai atsakingo verslo darbuotojų.

„Maisto banko“ akcija vyko ne tik didžiuosiuose prekybos tinkluose („Iki“, „Rimi“, „Maxima“, „Lidl“). Neturintys galimybių apsilankyti parduotuvėse galėjo paaukoti maisto internetinėje parduotuvėje „Barbora“ arba paskambindami paramos telefonu 1343.

Aukoti nepasiturintiems skatino žinomi visuomenės veikėjai: „Maisto banko“ akcijos dėžė buvo įrengta Vyriausybės rūmuose, Vilniaus „Akropolio“ prekybos centre aukoti maisto ragino TV ir radijo eterio žvaigždės Nomeda Marčėnaitė, Rolandas Mackevičius, Livija Gradauskienė, Jogaila Morkūnas, Simona Bandita, Rimantė Kulvinskytė, Richardas Jonaitis ir kiti.

Daugiausia maisto paaukota buvo šalies didmiesčiuose, aukštesniu šįsyk dosnumu pasižymėjo ir Alytaus, Kėdainių, Utenos gyventojai.

Šį kartą Ukmergėje maistą nepasiturintiems rinko septynios visuomeninės organizacijos: Ukmergės krašto neįgaliųjų sąjunga, Ukmergės rajono neįgaliųjų draugija, Šv. Apaštalų Petro ir Povilo parapijos Caritas, Lietuvos samariečių bendrijos Ukmergės skyrius, organizacijos „Gelbėkit vaikus” Ukmergės vaikų dienos centras, Pabaisko kaimo, Deltuvos miestelio bendruomenės.

Akcija vyko šešiose didžiųjų prekybos tinklų – „Maxima”, „Iki”, „Lidl”, „Rimi” – parduotuvėse.

Geriausiai rinkti maistą sekėsi Ukmergės krašto neįgaliųjų sąjungai, kurios atstovai ir 45 savanoriai abi akcijos dienas dirbo „Maxima XX” prekybos centre, esančiame Žiedo gatvėje, o spalio 25-ąją – „Maxima X” parduotuvėje, esančioje Anykščių gatvėje. Jie sulaukė daugiausia, 583, aukojimų, geradariai nupirko 1 718 vienetų maisto produktų už 1 834 eurus.

Ukmergės rajono neįgaliųjų draugija, kuriai talkino 21 svanoris, dvi dienas maistą rinko „Lidl” prekybos centre, esančiame Vytauto gatveje, taip pat spalio 25-ąja dirbo „Maxima X” parduotuvėje, esančioje Anykščių gatvėje. Jie sulaukė 474 aukotojų, kurie nupirko 1 412 vienetų maisto produktų, jų vertė – 1 494 eurai.

Abi akcijos dienas maistą rinko ir Šv. Apaštalų Petro ir Povilo parapijos Caritas, kuriam talkino 27 savanoriai. Jie dirbo Vytauto gatvėje esančioje „Rimi“ parduotuvėje. Sulaukta 259 aukojimų, nupirkta 811 įvairių produktų už 869 eurus.

Puikiai sekėsi ir rajono samariečiams, kurie, kartu su 17 savanorių pagalbininkų spalio 26-ąją maistą rinko Antakalnio gatvėje esančioje „Maxima X“ parduotuvėje. 243 aukotojai nupirko 693 vienetų produktų, kurių vertė – 693 eurai.

Toje pačioje parduotuvėje spalio 25-ąją dirbę „Gelbėkit vaikus“ organizacijos Ukmergės vaikų dienos centro atstovai ir 10 jiems talkinusių savanorių sulaukė 182 aukojimų, 570 vienetų įvairių maisto produktų, kurių vertė – 594 eurai.

Pabaisko kaimo ir Deltuvos miestelio bendruomenės maistą rinko „Iki“ prekybos centre, esančiame Vilniaus gatvėje. Spalio 25-ąją deltuviškiams aukojo 132 geradariai, kurie nupirko maisto už 323 eurus. Bendruomenei talkino 7 savanoriai. Šeštadienį ten pat dirbusiems deltuviškiams ir 12 savanorių pagalbininkų sekėsi šiek tiek geriau – jie sulaukė 176 aukotojų, kurie nupirko maisto už 524 eurus.

Nors pavasarį vykusios „Maisto banko“ akcijos metu Ukmergėje geros valios žmonės buvo dosnesni ir nupirko įvairių maisto produktų beveik už 6 660 eurų, tačiau šįkart sulaukta daugiau – 2 049 – aukotojų. Kovo mėnesį buvo paaukota 1 940 kartų.

Genovaitės KAZIELIENĖS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Aš :
    Kiekvienas žmogus turi teisę rinktis:aukoti ar ne. Tai pirma. Antra, visiems komentatoriams, kurie įžvelgia apgavystes ar kitokias "aferas" sudalyvaukite nors vienoje akcijoje, pabūkite savanoriais...Gal daugiau pozytivo įgysite. O dabar viskas negerai, visi vagys...Nespręskite apie kitus pagal save,..Juk taip liaudis sako ? Puiku, kad tų aukojančių daugiau, negu bambančių...Ir dar...Kai daliniesi su kitais, tai butinai kažkas pasidalins ir su tavim...
  • žmogus :
    Įprato Lietuvos visokie perėjūnai ubagauti ; gėda aiškinti apie ""gražias"" akcijas : reikia žmonėms darbo duoti , o patiems žmonėms norėti dirbti o ne laukti pašalpų ir maisto krepšelių : tada galima pašalpinams ir nedirbant bimbalą mušti ir iš kitų juoktis : tokia prezidento gerovės valstybė
  • Julė :
    Keista pastebėjau vaikščiodama po centrą kad šitie labdaros aktyvistai vaikščiojo po parduotuvę ir galvojo kavos skyriuj prie katros kavos uždėt karulį pažymėta kad ta prekę pirktu ir paaukotu.ir uždėjo prie brangiausios kavos.o ne prie pigesnės.ar kava brangi aukojama? Čia deda tam kad pačios galėtu pasiimt ir atsigert.jau tą senai esu girdėjus
  • Ginta :
    Kaip jiems atrodo pas kitus lyja pinigais neaukojau ir neaukosiu

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas