Vaikų darbeliai iškeliavo į parodą.

Jaunimas

Rudenėlio šypsena įkvėpė kūrybai

Šias metais visus džiugina gražus ruduo. Gera stebėti lėtai krintančius lapus, vis dar šokinėjančias varles. Kad šis grožis neliktų nepastebėtas, Taujėnų bibliotekos bibliotekininkė Gražina Žukauskienė, Taujėnų gimnazijos bibliotekininkė Stefanija Vilčiauskienė ir pradinių klasių mokytojos Lina Krikštaponienė, Genė Baronienė bei priešmokyklinės ugdymo grupės mokytoja Rasa Kiaušinienė organizavo edukacinių užsiėmimų savaitę „Atrask, pažink, sukurk“. Joms talkino Taujėnų kultūros namų darbuotojos. Šių edukacinių užsiėmimų tikslas – supažindinti vaikus su šalia jų augančiais medžiais, jų lapais, panaudojant literatūrą ir informacines technologijas, išmokyti atskirti ir pritaikyti kūryboje įvairių medžių džiovintus lapus ir kitas augalų dalis, papasakoti vaikams apie augmenijos teikiamą naudą.

Pirmiausia bibliotekininkės aplankė ikimokyklinukus, kur vyko integruota pamokėlė. Jas vaikai išmokė gražaus rytinio pasisveikinimo, visi kartu važiavo „traukinuku“, sustodami stotelėse, kuriose turėjo atlikti darbelius: išvirti rudens sriubą, pažiūrėti lėlių spektakliuką, susipažinti su rudeniniais lapais, paklausyti skaitomos pasakaitės apie sergančią obelėlę ir jos gelbėtojus paukštelius, susipažinti su rudenėliu, kuris atnešė vaikams paragauti pasveikusios obelėlės sunokintų obuolių. Ikimokyklinukai su mokytoja Jolanta Daniūniene pristatė gražų vaizdelį, kurį, tėvelių padedami, sukūrė iš rudens lapų ir kitokių gėrybių.

Kitą dieną priešmokyklinukai, pirmokai ir antrokai, nešini jų surinktais ir sudžiovintais rudeniniais lapais, rinkosi į Taujėnų kultūros namų salę, kur klausėsi bibliotekininkės G. Žukauskienės sekamos pasakos „Eglė žalčių karalienė“ ir stebėjo kultūros namų meno vadovės Aistės Brokertienės paruoštas šios pasakos skaidres. Vaikai, susipažinę su kūrinyje minėtais medžiais, apžiūrėjo jų lapus, pasakojo, kokie medeliai auga prie jų namų. Vėliau gimnazijos bibliotekininkė S. Vilčiauskienė pademonstravo, kaip galima sukurti gražių darbų iš sudžiovintų lapų. Ji parodė knygas, kuriose mokoma gaminti paveikslus iš augalų. Mokiniai ėmėsi kūrybinio darbo. Padedami mokytojų ir renginių organizatorės Mildos Auglytės dėliojo paveikslus, iš džiovintų lapų kūrė gyvūnėlius, veidelius, drugelius, net mašinas ir traktorius.

Visi vaikų sukurti darbeliai dabar eksponuojami Taujėnų miestelio bibliotekos parodoje „Rudenėlio šypsena“, kuri vėliau persikels į Taujėnų gimnaziją.

„G. ž.“ inform.

Mažieji taujėniškiai džiaugėsi rudens gėrybėmis.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas