Rečioniškiai pasiruošę varžyboms.

Sportas

Jėgas išbandė dviračių slalomo rungtyje

Janina STANCIKAITĖ-STRIKIENĖ

Rečionių bendruomenė, dalyvaudama konkurse „Eismo saugumas bendruomenėse“, organizavo dviračių slalomo rungtynes. Tokios varžybos Rečionių kaime vyko pirmą kartą ir sulaukė nemažo susidomėjimo bei būrio jėgas išbandyti panorusių dalyvių.

Renginio metu Rečionių bendruomenę aplankė Ukmergės rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnės Ingrida Dutkienė ir Daiva Novikienė. Pareigūnės apžiūrėjo susirinkusiųjų dvirates transporto priemones, patarė, ką reikėtų pataisyti ar įsigyti, kad dviračiai ir paspirtukai atitiktų visus Kelių eismo taisyklių ir saugumo reikalavimus. Buvo primintos saugaus elgesio kelyje taisyklės, aptarti žmonių įpročiai, keliantys grėsmę saugumui. Pareigūnės atsivežė ir pademonstravo naujausias saugumo priemones dviratininkams ir pėstiesiems. Buvo tikrinama, ar gyventojai tikrai teisingai dėvi atšvaitus, ir parodyta, kaip naudoti visų skirtingų rūšių atšvaitus taip, kad jie būtų matomi geriausiai. Įteiktos saugaus eismo atmintinės.

Po dviračių patikros ir instruktažo Rečionių daugiafunkcio centro kieme prasidėjo dviračių slalomo varžybos, kur jėgas išbandyti pasiryžo 12 dalyvių nuo 5 iki 36 metų. Vyresni dviratininkai pasirinko žiūrovų ir sirgalių pareigas. Slalomo rungtyje reikėjo kuo greičiau aplenkti bokštelius, įveikti 20 centimetrų pločio tiltą ir staigius posūkius.

Trasoje buvo leidžiama lenktyniauti ir dviračiais, ir paspirtukais. Paaiškėjo, kad abi transporto priemonės gali išvystyti labai panašų greitį. Geriausiai kliūtis įveikti sekėsi jaunimui. Aukso medaliu buvo apdovanotas Kasparas Stancikas, sidabras atiteko Gabijai Kaselytei, o bronza pasipuošė Emigijus Berneckis. Visi dalyviai ir sirgaliai buvo apdovanoti atšvaitais.

Reklama: bikko.lt

 

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas