V. Kalinas, A. Girdžiūna.

Aktualijos, Naujausi

Pretenduoja į Švietimo vadovų nominacijas

Loreta EŽERSKYTĖ

Spalio 30-ąją Marijampolėje rengiamas 4-asis švietimo vadovų ir lyderių renginys. Jame bus paskelbti ir apdovanoti konkurso „Švietimo vadovų apdovanojimai 2019“ nugalėtojai. Tarp kandidatų yra ir du Ukmergės rajono švietimo vadovai. Tai – rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Vaidotas Kalinas ir Antano Smetonos gimnazijos direktorius Adolfas Girdžiūna.

Ukmergiškis V. Kalinas su dar šešiais kandidatais pretenduoja į Metų naujokų nominaciją, A. Girdžiūna yra tarp septyniolikos kandidatų į Metų gimnazijos vadovo nominaciją.

V. Kaliną siūloma įvertinti už tai, kad jis „inovatyviai ir strategiškai vadovauja švietimo skyriui. Telkia žmones, nepaisydamas biurokratinių kliūčių.“ Savo darbe Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas vadovaujasi nuostata: „Viskas yra įmanoma.“

„Adolfas kuria klestinčią mokyklą Ukmergėje. Vargu, ar atrasi žmogų, kuris tvirtintų, jog šioje gimnazijoje dirbti ar mokytis nėra gera. Gimnazijoje sudaromos sąlygos atsiskleisti geriausioms pedagogų savybėms, palaikomi jų sumanymai. Taip pat yra labai ambicingas ir priimantis įvairiausius iššūkius. Gimnazijoje mokiniams suteikiamos labai įvairios galimybės saviraiškai, nes direktoriaus dėka ji pritraukia stiprius savo srities profesionalus. Jau daug metų visus klausytojus stebina gimnazistų choras, čia kuriamas rimtas teatras, Afrikos ritmus mokiniai muša kartu su pasaulyje žinomu perkusininku Sauliumi Augliu. Direktorius vienodai gerbia visus: mokytojus, mokinius, aptarnaujančio personalo darbuotojus. Jis yra labai pilietiškas. Tačiau savo pilietiškumą atskleidžia ne kalbomis, o asmeniniu pavyzdžiu. Yra šaulys, liaudies šokių kolektyvo narys, rotarietis“, – taip konkurse pristatomas Antano Smetonos gimnazijos direktorius.

Pagrindiniai kriterijai, pagal kuriuos bus vertinami nominantai, – asmeninis vadovo pavyzdys, sprendimai, kurie didina ugdymo kokybę, inovatyvumas bei nuoseklumas.

Konkursą paskelbė VšĮ Mokymosi mokykla „Švietimo jungtys“. Septyniose kategorijose iš viso varžosi 94 švietimo įstaigų vadovai.

Iki spalio 20 d. (imtinai) savo nuomonę renkant nominantus atvirai gali išreikšti internetu visi norintys. Spalio 21 d. pagal balsų skaičių išrenkami 3 pagrindiniai nominantai kiekvienoje kategorijoje. Iki spalio 29 d. komisija – žinomas visuomenininkas, verslininkas, Globalios Lietuvos lyderių tarybos narys dr. Vladas Lašas, Vilniaus universiteto profesorė, Švietimo ateities forumo prezidentė prof. habil. dr. Vilija Targamadzė, Marijampolės Meilės Lukšienės švietimo centro direktorė Meilutė Apanavičienė ir Vilniaus kolegijos Pedagogikos fakulteto dekanė Vaiva Juškienė – išrinks nugalėtojus, kurie bus paskelbti Lietuvos švietimo vadovų forumo metu. Kiekvienos kategorijos nugalėtojas bus apdovanotas renginio rėmėjų prizu.

Prizus sudaro edukacinio pobūdžio apdovanojimai, kurių bendra vertė siekia apie 5 000 eurų.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Edita :
    Abu verti 👌
  • Inga Sirvinskiene :
    V.Kalinas.....sekmes!!!
  • Inga Sirvinskiene :
    V.Kalinas.....sekmes
  • Vaidutė Sakolnikenė :
    Abu kandidatai verti pagarbos ir įvertinimo,mes didžiuojamės šiais vadovais
  • prasimas :
    bukit zmones, pakelkit mokykliniu autobusiuku vairuotojams algas .
  • vr :
    sekmes. ir .........

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas