Asociatyvi nuotrauka.

Naujausi, Nuomonių telefonas

Miesto apšvietimą žada pareguliuoti

Genovaitė KAZIELIENĖ

 

Ukmergiškis piktinosi, kad spalio 10-ąją, ketvirtadienį, buvo labai anksti išjungtas miesto apšvietimas: „Lempos užgeso kiek po septintos valandos ryto. Buvo tamsu, lijo lietus, tad dėl nepalankių sąlygų galėjo kilti avarijų, nepatogumų kilo ir pėstiesiems, ypač į mokyklas einantiems vaikams. Galbūt miesto apšvietimas reguliuojamas automatiškai, tačiau reikėtų atsižvelgti ir į esamą situaciją.“

UAB „Ukmergės versmės servisas“, kuri koordinuoja miesto apšvietimo darbus, direktorius Gintaras Zaikauskas paaiškino, kad miesto apšvietimo lempų įjungimą ir išjungimą reguliuoja apie 40 valdymo spintų, kuriose laikrodžiai užprogramuoti pagal astronominį laiką. „Vasarą mes juos pareguliuojame, kad užsidegtų vėliau, o išsijungtų anksčiau. Rudenį, kai rytai yra giedri, šviesos pakanka, tačiau lietingais, kuomet apsiniaukę, šviesos gali būti ir per mažai“, – pripažino direktorius.

Jis taip pat tikino, kad lempoms degant ilgiau, sulaukia priekaištų, jog netaupo elektros. „Šiuo klausimu tarsimės su savivaldybės atsakingais asmenimis, jeigu bus nutarta, kad procesą reikia pareguliuoti, tai bus padaryta“, – pažadėjo G. Zaikauskas.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Jonui :
    PRITARIU!
  • ok :
    Dėl tokio gatvių apšvietimo,galit tų šviesų ir visiškai nebejungti,nes vis tiek,naudos iš jų-nulis.Važiuojant mašina,pačią gatvę mašinų šviesos kiek apšviešia,tiek apšviečia (net atrodo,kad jei nešviestų tos blausios stulpų lempos,būtų netgi geriau),bet visiškai nesimato, jei kas eina šaligatviu ir nori pereiti gatvę,Nebejunkit šviesos,sutaupytus pinigus paskirkit valdžiai priedams prie algų.Kažkaip net juokinga,pradžioj išvagia milžiniškomis sumomis,"remontuodami gatves",o paskui taupo taip,kad net šviesų normaliai įjungti nebegali.
  • Jonas :
    Čia jūs rimtai - šviesos junginėjasi pagal laiką o ne pagal apšviestumą? Turbūt Ukmergėje 21 amžius dar neatėjo. Nors iš kitos pusės nors darbuotojai turi darbo - pastoviai reguliuoti dienai ilgėjant ar trumpėjant :)

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas